Αλεξανδρούπολη F.C: Στην Γ’ εθνική και του χρόνου αποφάσισε η διοίκηση – Απαιτούνταν πολλά λεφτά για Super League 2

Αλεξανδρούπολη F.C: Στην Γ’ εθνική και του χρόνου αποφάσισε η διοίκηση – Απαιτούνταν πολλά λεφτά για Super League 2

Στην Γ’ εθνική θα αγωνίζεται και του χρόνoυ η Αλεξανδρούπολη F.C, όπως αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της, μετά από πολύωρη συνεδρίαση και φυσικά να μην αποδεχθεί την πρόταση του φετινού πρωταθλητή Ορφέα Ξάνθης να πάρει την θέση  του(αποκτώντας το ΑΦΜ) στην Super League 2. 

Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση, για όσους αντιμετώπιζαν εξ αρχής ρεαλιστικά τα πράγματα και παρέμεναν προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και δεν έκαναν… όνειρα θερινής νυκτός τα οποία “καλλιεργούσαν” ορισμένοι και με δημοσιεύματα τα οποία δημιουργούσαν ανέφικτες προσδοκίες. Γιατί ήταν πάρα πολλά τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να καταθέσει φάκελο και να πάρει άδεια συμμετοχής η Αλεξανδρούπολη F.C στην Super League 2, αντικαθιστώντας τον Ορφέα Ξάνθης που και αυτός αδυνατεί να συμμετέχει. Γι’ αυτό εξάλλου και πρότεινε να παραχωρήσει το ΑΦΜ του.
Ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαν να βρεθούν οι 350.000 ευρώ που απαιτούνται ως ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να έχει κάθε ομάδα, αλλά και άλλες 150.000 ευρώ για την εγγυητική; Δηλαδή συνολικά 500.000 ευρώ. Μισό εκατομμύριο ευρώ στην Αλεξανδρούπολη ποιος ή ποιοι θα το έβαζαν; Πλάκα έκαναν ορισμένοι, που είτε διέδιδαν τα “παραμύθια” πως είναι εφικτό και γίνονται προσπάθειες να πάρει μέρος η ομάδα της πόλης στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αλλά και όσοι τα δημοσίευαν και προσπαθούσαν όλοι μαζί να τα πιστέψουν; Μήπως θα έβρισκαν κανέναν… Πάπας σαν τον Ελληνοασυτραλό της Ξάνθης ή θα έβαζε τα χρήματα κάποιος μεγαλομέτοχος μεγάλης ΠΑΕ;
Εδώ η ομάδα για να βγάλει τα έξοδα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, που ουσιαστικά διήρκησε έναν γύρο μόνο λόγω κορονοϊού, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην διοίκηση “έφτυσαν αίμα” κυριολεκτικά όλο τον χρόνο, για να βρουν χορηγούς και οικονομικούς συμπαραστάτες. Χτυπούσαν συνεχώς… πόρτες ώστε να μαζέψουν κάποια έστω και μικροποσά για να καλύψουν τα έξοδα. Κι αν δεν υπήρχε ο δήμος Αλεξανδρούπολης να δώσει οικονομική ενίσχυση 16.000 ευρώ, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Με δεδομένα όλα αυτά, υπήρχαν κάποιοι που υποστήριζαν ότι θα βρίσκονταν ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ για να πάρει μέρος η ομάδα στην Super League 2;
Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, πολύ σωστά η διοίκηση αποφάσισε να πάρει μέρος και του χρόνου η Αλεξανδρούπολη F.C στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής, κάνοντας σταθερά και σίγουρα βήματα. Κι όπως ανέφερε η ανακοίνωση της:
“Μετά από πολύωρο ΔΣ, η διοίκηση της Αλεξανδρούπολης FC αποφάσισε, η ομάδα να συνεχίσει με τους στόχους και την φιλοσοφία που έχει βάλει από τη πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε.
Παρόλο το ενδιαφέρον του κόσμου της πόλης, της δημοτικής αρχής αλλά και της περιφέρειας για την συμμετοχή της ομάδος μας στην Superleague 2, αποφασίστηκε η ομάδα να συνεχίσει στην Γ’ Εθνική κατηγορία και να κάνει πρωταθλητισμό με σκοπό την άνοδο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς βιαστικές κινήσεις και με σωστή οργάνωση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ της FC Αλεξανδρούπολης και του Γενικού Διευθυντή, Παναγιώτη Λογαρά, προς τον Ορφέα Ξάνθης και προσωπικά στον Μπάμπη Χατζημεστή, για την πρότασή του να έρθει το ΑΦΜ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ορφέα σε ότι απόφαση πάρει”.