Ορεστιάδα: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοσίου ΚΤΕΟ, λόγω έλλειψης υπαλλήλων

Ορεστιάδα: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοσίου ΚΤΕΟ, λόγω έλλειψης υπαλλήλων

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ Ορεστιάδας το οποίο ήδη έκλεισε στις 14 Ιουλίου 2021 και είναι άγνωστο πότε θα ξαναλειτουργήσει λόγω έλλειψης υπαλλήλων, αποφασίστηκε μα απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες 27 Ιουλίου και όπως αναφέρει:

Αναστέλλουμε Προσωρινά τη λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Ορεστιάδας από την 14/07/2021 κι
εφεξής, σχετικά με τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων σε οχήματα, διότι δεν πληρούνται οι όροι κι οι
προϋποθέσεις ορθής λειτουργίας του.


Την άμεση ενημέρωση του κοινού για την εξυπηρέτηση του από την ημερομηνία αυτή και μετά, από όμορα ΚΤΕΟ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Την έρευνα για την άμεση εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (μετακινήσεις – κινητικότητα – προσλήψεις), με σκοπό την επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Ορεστιάδας.

Έμεινε με έναν μόνο υπάλληλο!!!

Η απόφαση αυτή ήταν αναγκαστική και αναμενόμενη, αφού το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Ορεστιάδας έμεινε ουσιαστικά με έναν μόνο υπάλληλο, λόγω των συνεχών αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, αναγκαστικών αναρρωτικών αδειών, αλλά και αναγκαστικές μετακινήσεις άλλων. Όπως εξάλλου το αναφέρει ξεκάθαρα η απόφαση, έλαβε υπόψη:

“Τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, τις νόμιμες άδειες (κανονική, αναρρωτική) των υπαλλήλων και τις αναγκαστικές μετακινήσεις του προσωπικού του Τμήματος ΚΤΕΟ της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ορεστιάδας ΠΕ Έβρου με αποτέλεσμα την πλήρη υποστελέχωση του.
13. Την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου ΚΤΕΟ Ορεστιάδας”.

Να τονίσουμε ότι οι θέσεις των υπαλλήλων των Δημόσιων ΚΕΤΟ και φυσικά και της Ορεστιάδας, είναι προσωποπαγείς και έχουν να γίνουν διορισμοί προσωπικού για πάνω από 20 χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώνεται συνέχεια ο αριθμός των εργαζομένων λόγω των συνταξιοδοτήσεων και να μην αναπληρώνεται. Επίσης να επισημάνουμε, ότι από το 2018 για τους ίδιους λόγους είχε σταματήσει να λειτουργεί και το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ