Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πάμε θέατρο σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Άνθεια με ελεύθερη είσοδο

Εν μέσω των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν δωρεάν τη θεατρική παράσταση Το Νησί Των Σκλάβων του Πιέρ ντε Μαριβώ, που έρχεται σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Άνθεια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Η μοίρα, με τη μορφή ενός φριχτού ναυαγίου, φέρνει μέσα σε μια νύχτα, τα πάνω κάτω στη ζωή δυο αφεντικών και των δύο υπηρετών τους.

Γλιτώνοντας από τα τεράστια κύματα της θάλασσας ξεβράζονται σε ένα περίεργο απομονωμένο νησί. Το «Νησί των Σκλάβων» κατοικείται από απόγονους παλιών δούλων, που εξεγέρθηκαν πριν από χρόνια, οι οποίοι έχουν ιδρύσει τη δική τους ανεξάρτητη Δημοκρατία και λειτουργούν με τους δικούς τους νόμους και κανόνες.

Όσοι αφέντες φτάνουν στο «Νησί των Σκλάβων» χάνουν την εξουσία τους η οποία περνάει κατευθείαν στα χέρια των μέχρι πρότινος δούλων τους. Ένας εντεταλμένος φύλακας της Δημοκρατίας, τους επιβάλει αυτή την αλλαγή ρόλων. Η ατμόσφαιρα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη.

Μια εφιαλτική κωμωδία του κλασικού Γάλλου δραματουργού. Ένα κοινωνικό πείραμα με «οργουελικό» άρωμα. Ένα διαχρονικό αριστούργημα γραμμένο το 1725. Τραγελαφικές καταστάσεις προκύπτουν με αφετηρία κάποια από τα πιο ουσιώδη θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο ανά τους αιώνες. Την εξουσία, την ελευθερία και την ηθική. Το κορυφαίο ερώτημα πάντα παρόν: Μπορούν οι συνθήκες που φέρνει η μοίρα να διαμορφώσουν και να μεταλλάξουν το ποιόν ενός ανθρώπου;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία / Απόδοση κειμένου: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Σχεδιασμός φωτισμού: Τάκης Λυκοτραφίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣύνθιαΜπατσή

Φωτογραφίες / Γραφιστικά / Σχεδιασμός αφίσας: Χρήστος Συμεωνίδης

Παραγωγή: Create4art

Παίζουν:

Κωνσταντίνα Κλαψινού (Κλεάνθη)

Παύλος Λουτσίδης (Ιφικράτης)

Στέφανος Μουαγκιέ (Τριβελίνος)

Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Ευφροσύνη)

Τόλης Παπαδημητρίου (Αρλεκίνος)