Τούρκοι και Ρώσοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα, με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

Τούρκοι και Ρώσοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα, με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

-Η Αμερική έστειλε 150 επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη αναφέρουν οι Ρώσοι

Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα, με Τούρκους και Ρώσους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα νέα δεδομένα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησαν βάση στην Αλεξανδρούπολη μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου με την Ελλάδα το 2019, ενώ «επέκτειναν πρώτα το λιμάνι και ανέπτυξαν στρατιωτικά ελικόπτερα».

Μάλιστα, όπως τονίζεται, στο haber7.com, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα ραντάρ στην περιοχή που καλύπτει την Τουρκία και μπορεί να σαρώσει στενά και νησιά στο βόρειο Αιγαίο».

Οι ΗΠΑ, για τις ανάγκες της άσκησης Defender Europe 2021 που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου, «μετέφεραν όπλα στην Αλεξανδρούπολη με το φορτηγό πλοίο Endurance 110 ελικόπτερα Black Hawk, 25 επιθετικά ελικόπτερα Apache, 10 βαρέα ελικόπτερα Chinook και περισσότερα από 1.800 πολεμικά οχήματα», αναφέρει το ρωσικό inosmi.ru, επικαλούμενο τουρκικά δημοσιεύματα.

Η παρουσία τόσων πολλών επιθετικών ελικοπτέρων στην Έβρο αλλά και η παρουσία στην περιοχή του αμερικανικού υπερ-ραντάρ που σαρώνει την Τουρκία, έχει φέρει σε αμηχανία την Άγκυρα.

Ο Τζος Χιρς, διοικητής της ταξιαρχίας μεταφορών του Πενταγώνου για την Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε ότι η Αλεξανδρούπολη «έχει γίνει απαραίτητη για τη μεταφορά και τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ευρώπη».

Η αμερικανική δύναμη στην Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνει 400 άρματα μάχης M1A2 Abrams, τεθωρακισμένα οχήματα M117 και θωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley M2A2.

Μάλιστα, το haber7.com σημειώνει πως αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε «για να αποδείξει την παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος», ενώ για «συγκρατήσει τη Ρωσία και την Τουρκία», η Αλεξανδρούπολη «έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη αποθήκη όπλων».

Στα σχόλια στο άρθρο του τουρκικού haber7.com, Τούρκοι χρήστες τονίζουν πως «η Ρωσία είναι πρόσχημα» και στόχος των Αμερικανών είναι η Τουρκία. Οι Τούρκοι δε ζητούν την χρήση των τουρκικών UAV κατά των Αμερικανών.

Πηγή: sportime.gr