ΓΕΣ: Τα νέα Βαρέα Οχήματα Μηχανικού που έρχονται στον Έβρο (φωτό)

ΓΕΣ: Τα νέα Βαρέα Οχήματα Μηχανικού που έρχονται στον Έβρο (φωτό)

Νέα οχήματα παρέλαβε ο ελληνικός Στρατός Ξηράς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), τα οποία έχουν ήδη κατανεμηθεί σε Μονάδες Μηχανικού στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», κυρίως στο νομό Έβρου.

Δημοσιεύθηκαν μάλιστα και φωτογραφίες των καινούριων αυτών οχημάτων που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του Μηχανικού, όπως προβλέπεται βάσει του προγραμματισμού για τον εκσυγχρονισμό των μέσων. 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, συνεχίζοντας το πρόγραμμα προμήθειας νέων οχημάτων και ανανέωσης του σχετικού στόλου, καθώς και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των δυνατοτήτων των μέσων του, προμηθεύτηκε πέντε (5) καινούργια ανατρεπόμενα οχήματα 6Χ6.

ΓΕΣ ΓΕΣ  ΓΕΣ 

Το κάθε όχημα έχει μεικτό βάρος 33 τόνους, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του ανέρχεται στους 18 τόνους. Τα νέα οχήματα όπως ήδη επισημάναμε, έχουν κατανεμηθεί σε Μονάδες Μηχανικού στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» με τα περισσότερα να έρχονται στις δυο Μεραρχίες του Έβρου, την ΧΙΙ Μεραρχία Αλεξανδρούπολης και την ΧVI Μεραρχία Διδυμοτείχου.  ΓΕΣ  ΓΕΣ