Αλεξανδρούπολη: Το “θηριώδες” αμερικανικό Boeing 747-400, χθες στο “Δημόκριτος” – Παρέλαβε στρατιώτες των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Το “θηριώδες” αμερικανικό Boeing 747-400, χθες στο “Δημόκριτος” – Παρέλαβε στρατιώτες των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το “θηριώδες” Boeing 747-400 από τις ΗΠΑ, πρσγειώθηκε χθες Σάββατο 31 Ιουλίου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και επιβιβάστηκαν σε αυτό επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Είχαμε δηλαδή ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του προχθεσινού ρεπορτάζ που παρουσίασε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ το Evros-news.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που προσγειώθηκε ποτέ σε αεροδρόμιο στην βόρεια Ελλάδα, έρχεται στο “Δημόκριτος”. Επιβιβάστηκαν λοιπόν σε αυτό στρατιωτικοί οι οποίοι διαμένουν στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη” και ασχολούνται με την αποβίβαση, φόρτωση αλλά και επιβίβαση στα πλοία που έρχονται απ’ τις ΗΠΑ αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την προώθηση του κυρίως σιδηροδρομικά σε βαλκανικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η χωρητικότητα τoυ συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι πάνω από 400 άτομα και αφού παραλάβει επίσης από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στρατιωτικό προσωπικό, θα τους μεταφέρει στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Το μεγαλύτερο αεροσκάφος που προσγειώθηκε ποτέ στην βόρεια Ελλάδα, έρχεται αύριο στο “Δημόκριτος”

Στην παρουσία μάλιστα του τεράστιου αεροσκάφους της εταιρείας “ATLAS”, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που δημοσίευσε τόσο φωτογραφίες όσο και ΒΙΝΤΕΟ από την προσγείωση του, υπενθυμίζοντας ότι δυστυχώς παρόμοιες πτήσεις τσάρτερ για εμπορικούς λόγους στο “Δημόκριτος” δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, λόγω έλλειψης αποθήκης καυσίμων. Έγραψε χαρακτηριστικά:

“Η προσγείωση του τεράστιου Boeing 747-400 των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως και την επιτακτική ανάγκη άμεσης δημιουργίας αποθηκών καυσίμων στο χώρο του αεροδρομίου. Αίτημα που είχαμε διατυπώσει εγγράφως από το 2018 και για την υλοποίησή του έχει δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση”.