Ύφεση η πυρκαγιά στο Σουφλί – Ολονύχτια επιφυλακή της Πυροσβεστικής – Καλακίκος: “Προβληματισμός απ’ τις φωτιές στη Δαδιά”

Ύφεση η πυρκαγιά στο Σουφλί – Ολονύχτια επιφυλακή της Πυροσβεστικής – Καλακίκος: “Προβληματισμός απ’ τις φωτιές στη Δαδιά”

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Κοτρωνιά Σουφλίου, ανάμεσα σε αυτό και την Δαδιά, που ξέσπασε μετά το μεσημέρι και περιορίστηκε χάρη στην τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων.

Υπάρχει πάντως ολονύχτια επιφυλακή από τις επίγειες δυνάμεις, τόσο τα πεζοπόρα τμήματα όσο και τα υδροφόρα οχήματα, ώστε να ελέγχουν τις πολυάριθμες εστίες φωτιάς που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Κούκουρα: “Η πυρκαγιά ήταν αρκετά μεγάλη, όμως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η δασική έκταση που κάηκε είναι μεγάλη χωρίς να έχει εκτιμηθεί προς το παρόν. Το θετικό είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη επίγειες δυνάμεις πεζοπόρα τμήματα και πολλά υδροφόρα οχήματα απ’ όλη την περιφέρεια ΑΜΘ και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ 2 αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δυο Πετζετέλ και δυο ελικόπτερα της περιοχής, ήταν τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν σ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι 6 κάτοικοι που μένουν για το καλοκαίρι στην Κοτρωνιά και προληπτικά είχαν απομακρυνθεί στην Δαδιά, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ οι έντονες προσπάθεις των Πυροσβεστών δεν επέτρεψαν στις φλόγες να καταστρέψουν τόσο την εκκλησία που βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, όσο και σε κάποιο από τα σπίτια.

Καλακίκος: Μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική

Μας προβληματίζουν οι 3 φωτιές στην περιοχή Δαδιάς

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, που βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τους Αντιδημάρχους και υπαλλήλους του δήμου με μηχανήματα τα οποία βοήθησαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και ανακοπής μετάδοσης της φωτιάς, ευχαρίστησε με δήλωση του την Πυροσβεστική για την τιτάνια προσπάθεια που έκανε άλλη μια φορά στην περιοχή και περιόρισε την πυρκαγιά.
“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον επαγγελματισμό και την διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, που για άλλη μια φορά επέδειξε κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου!!!
Άμεση και η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας, που διέθεσαν εναέρια και επίγεια μέσα κατάσβεσης!!! Σημαντική και η συμβολή του Δήμου με μηχανήματα έργων και προσωπικό!!!”, είπε ο κ.Καλακίκος. Δεν έκρυψε πάντως και τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Δαδιάς, όπου βρίσκεται το προστατευόμενο παγκοσμίως Εθνικό Πάρκο Δαδιάς_Λευκίμμης:
“Το γεγονός ότι μέσα σε δέκα μήνες εκδηλώθηκαν τρεις (3) πυρκαγιές πλησίον του δάσους της Δαδιάς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, πιστεύω ότι τους ίδιους προβληματισμούς θα έχουν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς!!!”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*