Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δασικές εκτάσεις Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δασικές εκτάσεις Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται αύριο σε δασικές εκτάσεις των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρεται ότι:

“Σύμφωνα με το Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ισχύει για αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4) για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η Απόφαση του Περιφερειάρχη περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις στις ανωτέρω περιοχές των δύο Δασαρχείων με ΑΔΑ:62ΡΦ7ΛΒ-ΚΜΞ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι απ’ το χωριό Κοτρωνιά – Κινδύνεψε η εκκλησία – Τέσσερα εναέρια μέσα στη “μάχη”

Επίσης, με ανακοίνωση του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Σπύρος Κούτρας αναφέρει:

“Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr) για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το Νομό Έβρου, κάτι που αναμένεται και τις επόμενες ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάψουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο.

                                               ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

  1. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο.
  2. Να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων.
  3. Να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων.
  4. Η δημιουργία χώρων απόρριψης και η καύση απορριμμάτων εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων .
  5. Το κάπνισμα μελισσών.
  6. Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.
  7. Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και άλλων υλών.
  8. Η εκτέλεση θερμών εργασιών, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα η περιοχή του Σουφλίου και συγκεκριμένα της Δαδιάς, δοκιμάστηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά και χρειάστηκαν οι προσπάθειες 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις από τον Έβρο και όλη την βόρεια Ελλάδα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλί ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κοτρωνιά – Επιτόπου και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο