Κραυγή απόγνωσης απ’ τους Ασβεστάδες Διδυμοτείχου: “Θα μας… φάνε τα αγριογούρουνα. Κατέστρεψαν τις καλλιέργειες”

Κραυγή απόγνωσης απ’ τους Ασβεστάδες Διδυμοτείχου: “Θα μας… φάνε τα αγριογούρουνα. Κατέστρεψαν τις καλλιέργειες”

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από τους κατοίκους του χωριού Ασβεστάδες Διδυμοτείχου, αφού η κατάσταση με την παρουσία δεκάδων αγριογούρουνων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι καταστροφές στις καλλιέργειες τους είναι τεράστιες.

“Κάντε κάτι. Θα μας… φάνε και εμάς σε λίγο τα αγριογούρουνα. Οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι τεράστιες. Οι περισσότεροι δεν πρόκειται να πάρουμε σοδειά από τον ηλίανθο. Αν και φέτος λόγω των βροχών ήταν πολύ καλές αυτές οι καλλιέργειες, τα αγριογούρουνα τις κατέστρεψαν. Είμαστε σε απόγνωση. Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρουν επιτέλους μια λύση”, λένε στο Evros-news.gr οι κάτοικοι και μας έστειλαν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις ζημιές.

“Τα αγριογούρουνα έχουν γεμίσει την περιοχή. Σε λίγο θα μπουν και μέσα στο χωριό και θα μας επιτίθενται. Το Δασαρχείο Διδυμοτείχου πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή μια δράση εξουδετέρωσης τους σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς συλλόγους, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο αριθμός τους είναι τεράστιος. Ειδικά στο ρέμα Καζαντζή γίνεται χαμός. Από εκεί εξορμούν και καταστρέφουν τα πάντα. Αναγκαζόμαστε όλη μέρα και νύχτα να είμαστε με τα τρακτέρ και να… περιπολούμε για να τα διώξουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κυνηγετικό όπλο για να τα μειώσεις, το αποτέλεσμα είναι μηδαμινό”, μας λέει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασβεστάδων Δημήτρης Μπιντικούδης.

Τι πρέπει να γίνει; Ο κ.Μπιντικούδης προτείνει: “Γνωρίζουν το πρόβλημα τόσο το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, όσο και ο δήμος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Τους ενημέρωσα και εγώ και άλλοι κάτοικοι που είμαστε σε απόγνωση. Από την στιγμή που το κυνήγι αργεί πολύ ακόμα, η δράση μιας ημέρας δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και οι αρμόδιες υπηρεσίες να οριοθετήσουν την περιοχή μας ή και άλλη αν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και να δώσουν ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ για το κυνήγι των αγριογούρουνων. Ήδη εμείς οι περισσότεροι στους Ασβεστάδες καταστραφήκαμε όσον αφορά την σοδειά, αλλά να σώσουμε ότι σώζεται”, τονίζει και έχει δίκιο.