Διδυμότειχο: Πένθος για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου Χρήστου Ποτίδη, που “έφυγε” χθες

Διδυμότειχο: Πένθος για τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου Χρήστου Ποτίδη, που “έφυγε” χθες

Πένθος και θλίψη στο Διδυμότειχο, για τον θάνατο του καταξιωμένου δικηγόρου Χρήστου Ποτίδη, που “έφυγε” χθες από την ζωή σε ηλικία 69 ετών, μετά από γενναία “μάχη” τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο. 

Ο Χρήστος Ποτίδης γεννήθηκε το 1952 στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε νομική και διετέλεσε μέχρι και την συνταξιοδότηση του δικηγόρος με έδρα το Διδυμότειχο. Αρχικά ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Έβρου και μετά την ίδρυση το 1985 του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, ήταν μέλος του. Μάλιστα στην πρώτη διοίκηση του συλλόγου της Ορεστιάδας μετά την ίδρυση ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα. Παράλληλα διετέλεσε και Πρόεδρος στο Ταμείο των Δικηγόρων της Ορεστιάδας.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέρφους του από όλο τον Έβρο και όχι μόνο, συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις του. Στην φωτογραφία τον βλέπουμε σε μια από τις τελευταίες ανέμελες στιγμές μαζί τους, πριν αρχίσουν τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν και τα πάλεψε γενναία, αλλά χθες άφησε δυστυχώς την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του έγινε σήμερα στο Διδυμότειχο, όπου ζούσε εδώ και χρόνια, παρουσία της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννας Μεμετζή και των μελών του Δ.Σ, του Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και επί πολλά χρόνια Προέδρου του ίδιου Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστου Καπετανίδη, με τον οποίο ήταν μάλιστα συγχωριανοί και παιδικοί φίλοι από τους Μεταξάδες, αλλά και πολλών δικηγόρων, συγγενών, φίλων και γνωστών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια από καρδιάς στην σύζυγο του Χρύσα, η οποία είναι και αυτή δικηγόρος, τον γιο του Θανάση επίσης δικηγόρο, τον οποίο πρόλαβε φέτος ο εκλιπών και τον καμάρωσε να πετυχαίνει την εισαγωγή του στην Σχολή Δικαστών-Εισαγγελέων της Θεσσαλονίκης ως Εισαγγελέας και την κόρη του Νατάσα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της εβρίτικης γης που τον σκέπασε.