Δημοσχάκης: Αγανάκτησε υπουργό και βουλευτές με την… φλυαρία του στην παρουσίαση νέας ΚΑΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσχάκης: Αγανάκτησε υπουργό και βουλευτές με την… φλυαρία του στην παρουσίαση νέας ΚΑΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγανάκτησε ακόμα και τους συναδέρφους του βουλευτές, αλλά και τον γνωστό για την πραότητα και ευγένεια του υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, με την… λογοδιάρροια και την φλυαρία του.

Όλα αυτά, στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε σε θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λιβανό, τον υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου και στελέχη του υπουργείου. Υποτίθεται, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να ακούσουν ο αρμόδιος υπουργός και οι συνεργάτες του, τις τοποθετήσεις και απόψεις των εκπροσώπων αγροτών και άλλων θεσμικών που τους αφορά άμεσα η νέα ΚΑΠ. Κι ενώ είχε προγραμματιστεί να μιλήσουν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο υφυπουργός κ.Οικονόμου και να γίνει η παρουσίαση στη συνέχεια της νέας ΚΑΠ από τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, ο κ.Λιβανός με την ευγένεια που τον διακρίνει, έκανε το… λάθος να δώσει τον λόγο στους βουλευτές, μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού.

Πρώτος μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε 6′ και εξέφρασε τις απόψεις του, όταν ανέβηκε μετά στο πάνελ ο Τάσος Δγημοσχάκης, άρχισε να μιλάει και… σταματημό δεν είχε. Διάβαζε κιόλας από τις σημειώσεις του, με το γνωστό πομπώδες ύφος που του έμεινε από τον καιρό που ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και συνολικά τοποθετήθηκε 16 λεπτά. Δυσανασχετούσαν από κάτω οι ευρισκόμενοι στην αίθουσα δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδροι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμένων και Αγροτικών Συλλόγων, αλλά ο βουλευτής Έβρου δεν έλεγε να τελειώσει. Όταν το έπραξε και κατέβηκε από το βήμα, τον διαδέχθηκε ο συνάδερφος του βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, που μόλις ξεκίνησε την τοποθέτηση του “κάρφωσε” τον κ.Δημοσχάκη λέγοντας:

“Ευχαριστούμε πολύ τον συνάδερφο από τον Έβρο. Βέβαια, εδώ δεν είναι Βουλή. Όλα τα θέματα των νομών, των κτηνοτρόφων και των αγροτών έχουμε την ευκαιρία να τα παρουσιάσουμε στην Βουλή με επίκαιρες Ερωτήσεις και Ερωτήσεις”. Βέβαια να επισημάνουμε ότι και ο ίδιος ο κ.Ιλχάν μίλησε 8′, το μισό από τον συνάδερφο του. Όταν τελείωσε και αυτός, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός που κατάλαβε ότι το πράγμα πλέον… ξέφυγε και έβλεπε και την δυσφορία που υπήρχε από κάτω, πολύ… διπλωματικά είναι αλήθεια απευθύνθηκε στον Τάσο Δημοσχάκη λέγοντας:

“Να πω κάτι, γιατί τώρα έχουμε ξεφύγει. Θα πρέπει να κάνουμε το εξής, αφού  ξεκινήσαμε τον κύκλο των συναδέρφων βουλευτών (σίγουρα το χιλιομετάνοιωσε που τους έβαλε να προηγηθούν) πρέπει και να τον κλείσουμε. Δεν θα μπούμε στη συζήτηση για όλα τα θέματα και να απαντήσουμε σε αυτά. Θα έρθουμε στον Έβρο κύριε Δημοσχάκη πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα ανοίξουμε εκεί την συζήτηση για τα προβλήματα και τα αιτήματα του Έβρου με τους τοπικούς εκπροσώπους των αγροτών. Να βάλουμε λοιπόν μια τάξη στη συζήτηση γιατί το χάσαμε. Να δώσουμε προτεραιότητα και να επικεντρωθούμε στην ΚΑΠ και να δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που είναι εδώ από την Κομοτηνή”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Να επισημάνουμε ακόμα, ότι τοποθετήσεις έκαναν και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου, μέσω Skype όμως, αλλά ο μεν Σταύρος Κελέτσης μίλησε για 7,5 λεπτά, ενώ ο πιο σύντομος από όλους ήταν ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που τοποθετήθηκε μόλις 2 λεπτά επισημαίνοντας: “Σημαντικό είναι να ακούσουμε τους φορείς που έκαναν πολλά χιλιόμετρα να έρθουν εδώ και να εκφράσουν τις απόψεις τους”. Μάλιστα ο κ.Λιβανός ευχαρίστησε τον συνάδερφο του γιατί όπως τόνισε ήταν σύντομος και ουσιαστικός, ατάκα που καταχειροκροτήθηκε από όλους που ήταν κάτω από το πάνελ.