Ορεστιάδα: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές

Ορεστιάδα: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές

Το ανακαινισμένο εκ βάθρων και αναβαθμισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Ορεστιάδας, εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι με ικανοποίηση και υπερηφάνεια από την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Το συγκεκριμένο καθοριστικής σημασίας Φυλάκιο, ανήκει στην 3η Ταξιαρχία της Καβύλης ”ΡΙΝΙΝΙ” και τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αλλά και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Αλεξιάδης. 

Τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που απουσίαζε σε διακοπές, εκπροσώπησε Αντιδήμαρχος, ενώ να θυμίσουμε ότι το Φυλάκιο 1 πρωτοστάτησε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές, όταν αποκρούστηκε η ασύμμετρη απειλή απόπειρας βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, υποκινούμενων απ’ την Τουρκία. Μετά από απόφαση της Πολιτείας, όλος ο χώρος αναβαθμίστηκε κτιριακά και επιχειρησιακά και είναι στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με φανερή συγκίνηση και υπερηφάνεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σχολίασε για τα εγκαίνια:
“ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ. Εγκαίνια ΕΠΙΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ 1. Ενισχύοντας τις δυνατότητές μας για την ασφάλεια , σταθερότητα και αποτροπή προς όφελος του Έβρου. Προσηλωμένοι στην αποστολή μας! «Φυλάττομεν Θερμοπύλας».