Πρώτος εμβολιασμός 12χρονου κατά του κορονοϊού στο Διδυμότειχο

Πρώτος εμβολιασμός 12χρονου κατά του κορονοϊού στο Διδυμότειχο

Τον πρώτο εμβολιασμό στην ηλιακή ομάδα 12- 15 ετών είχαμε χθες Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για τον 12χρονο Χ.Τ. απόφοιτο της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, που είναι και ο μικρότερος εμβολιασθείς μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Ο 12χρονος είναι υπέρμαχος του εμβολίου και με αγωνία περίμενε να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να εμβολιαστεί πρώτος, για να βρίσκετε ελεύθερα με τους φίλους του.

Με ικανοποίηση ο πατέρας του ανέβασε φωτογραφία του γιου του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας «1ος (πρώτος) στο εμβολιαστικό κέντρο Διδυμοτείχου , να είσαι και πρώτος στη ζωή σου παλικάρι μου! Καλή ανοσία!»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα που έκανε και το ρεπορτάζ, ο πατέρας του νεαρού τόνισε με αγωνία, πως «έχουμε να φροντίζουμε την 3η ηλικία, γονείς, πεθερικά. Αν σπάσει ο κρίκος φροντίδας τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;»

Με τον εμβολιασμό του παιδιού του ο πατέρας του Χ.Τ. θέλει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους αρνητές γονείς, που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ψευδή self-test, τα οποία τα παίρνουν, αλλά δεν τα κάνουν λέγοντας πως «το στομάχι μας προειδοποιεί το κεφάλι όμως όχι. Από αυτό τα τραβάμε όλα…».

Ο μικρότερος 12χρονος από το Διδυμότειχο έκανε το εμβόλιο της Pfizer παρουσία παιδιάτρου.

Πηγή: ertnews.gr