Σαμοθράκη: Καυτές συναντήσεις σε 5 υπουργεία εν μέσω καύσωνα, είχαν στην Αθήνα Γαλατούμος, Γλήνιας

Σαμοθράκη: Καυτές συναντήσεις σε 5 υπουργεία εν μέσω καύσωνα, είχαν στην Αθήνα Γαλατούμος, Γλήνιας

Καυτές, στην κυριολεξία λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα που επικρατεί, είχαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Γιάννης Γλήνιας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού στην πρωτεύουσα, επισκέφθηκαν συνολικά πέντε υπουργεία και είχαν σημαντικές συναντήσεις για την προώθηση προς επίλυση σοβαρών και σημαντικών ζητημάτων του νησιού, πολλά εκ των οποίων λιμνάζουν επί πολλά χρόνια.
1) Η πρώτη συνάντηση ήταν με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστάνα Καλογήρου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Σαμοθράκης και από την προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι κ.Γαλατούμος και Γλήνιας συζήτησαν για τις  αδειοδοτήσεις ποιμνιοστασίων σε αδιανέμητες εκτάσεις, την κατασκευή 2 υδροταμιευτήρων για τους ελαιοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους. Επίσης έγινε συζήτηση για την αυξημένη τιμή των ζωοτροφών και αν μπορούν να επιδοτηθούν αυτές μέσω το μεταφορικού ισοδύναμου. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Δήμαρχος έθεσε επίσης το ερώτημα για το πρόγραμμα απόσυρσης ζωικού κεφαλαίου,
το οποίο “τρέχει” σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, περιμένοντας την μελέτη βοσκοϊκανότητας των  ζωνών.
2) Ακολούθησε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου δήμαρχος και Αντιδήμαρχος του νησιού έθεσαν τα θέματα:
-Δρομολόγια
-Επιδοτήσεις και
-Πλωτό Νοσοκομείο.
3) Στις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών, εξετάστηκαν οι χρηματοδοτήσεις του δήμου Σαμοθράκης για την θεομηνία και την λειψυδρία.
Στην αρμόδια υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” (ΕΠΠΕΡΑΑ), οι Νίκος Γαλατούμος και Γιάννης Γλήνιας έθεσαν ζητήματα όπως:
-Πράσινα σημεία ανάπτυξης,
-Διαχείριση ανακυκλώσιμων απορριμμάτων,
-Κατασκευή ΧΥΤΥ στο νησί
-Κινητές πράσινες μονάδες
-Πρόγραμμα αγοράς μηχανημάτων έργων και χρηματοδότηση μελετών.
4) Ακολούθησε συνάντηση τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου τέθηκαν και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν:
-Δασικοί χάρτες,
-Τοπικό χωροταξικό
-Ειδικές Περιβαλλοντικές
-Αποτύπωση και επικύρωση Αστικής και Αγροτικής οδοποιίας
5) Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφθούν το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο με τον Χάρη Θεοχάρη ο δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης συζήτησαν για τις δημοτικές επιχειρήσεις που άπτονται του τουρισμού, καθώς και για την τουριστική προβολή του νησιού.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, όπως και τις προηγούμενες που έκανε στην Αθήνα σε διάφορα υπουργεία μόνος του ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο. Γιατί έχει δώσει εντολή να εξετάζονται από του αρμόδιους υπουργούς και τους άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία προβλήματα και ζητήματα τα οποία αφορούν το νησί. Γι’ αυτό και ήδη έχουν προχωρήσει πολλά και αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερα, όταν επί προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και δημοτική αρχής Θανάση Βίτσα, η Σαμοθράκη είναι δεδομένο όχι μόνο δεν προχώρησε μπροστά ή έστω δεν έμεινε η κατάσταση στάσιμη, αλλά σε πάρα πολλά ζητήματα πήγε προς τα πίσω.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*