Σουφλί: Ένταξη και χρηματοδότηση των έργων βελτίωσης Ύδρευσης Λευκίμμης, Προβατώνα, απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ

Σουφλί: Ένταξη και χρηματοδότηση των έργων βελτίωσης Ύδρευσης Λευκίμμης, Προβατώνα, απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ

Άλλο ένα σημαντικό έργο για επίλυση χρόνιων προβλημάτων ύδρευσης στα χωριά Λευκίμμη και Προβατώνας, υλοποιεί η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου στον δήμο Σουφλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σουφλίου προς την Περιφέρεια της ΑΜΑΘ, εγκρίθηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση, μέσω του Π.Δ.Ε, της μελέτης με τίτλο « Περιφερειακά Έργα Βελτίωσης Ύδρευσης Λευκίμμης και Προβατώνα Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δήμου Σουφλίου».

Η Τοπική Κοινότητα Λευκίμμης υδρεύεται από τη γεώτρηση περιοχής ΖΕΣΤΩΝ ΝΕΡΩΝ. Η γεώτρηση περιοχής ΖΕΣΤΩΝ ΝΕΡΩΝ με πλούσια παροχή, επιφορτίζεται επίσης τις υδρευτικές ανάγκες του Τυχερού, του Προβατώνα και του  Φυλακτού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται λειτουργικές μηχανολογικές δυσκολίες λόγω της συνεχούς άντλησης. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η ανόρυξη και ο πλήρης εξοπλισμός μιας δεύτερης γεώτρησης πλησίον της υφιστάμενης, ώστε αυτές να εναλλάσσονται στη λειτουργία τους.

Επίσης, για την καλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης παροχής από τη γεώτρηση περιοχής ΖΕΣΤΩΝ ΝΕΡΩΝ προς την ευρύτερη περιοχή (Τυχερό και Προβατώνα) προτείνεται η κατασκευή μιας νέας δεξαμενής.

Για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του οικισμού της Λευκίμμης, στα πλαίσια της παρούσας μελέτης, θα τεθεί σε λειτουργία, αφού εξοπλισθεί δομικά και μηχανολογικά, η γεώτρηση η οποία κατασκευάστηκε σε προγενέστερη περίοδο, αλλά δεν αξιοποιήθηκε και παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανενεργή.

Τέλος, θα αντικατασταθεί το τελευταίο τμήμα του υφιστάμενου προσαγωγού με αφετηρία την ενδιάμεση δεξαμενή άντλησης (Μεσοδεξαμενή Λευκίμμης) και τέλος, τη δεξαμενή διάθεσης”.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι από παλαιότερη συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, πριν την πανδημία του κορονοϊού.