Σουφλί: Απόλυτη επιτυχία και οι φετινές παραδοσιακές εκδηλώσεις πάλης στο “Χίλγια” (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Απόλυτη επιτυχία και οι φετινές παραδοσιακές εκδηλώσεις πάλης στο “Χίλγια” (πολλά ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι παραδοσιακές εκδηλώσεις πάλης στο ύψωμα “Χίλγια” του ορεινού όγκου Σουφλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν Παρασκευή 30 Ιουλίου από το χωριό Γονικό όπου και μένει ο Αγάς των φετινών εκδηλώσεως, οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Seyyid Ali Sultan Dergâhı-Tekkesi (Ο Τεκές του Σεγίντ Αλή Σουλτάν) και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1 Αυγούστου στο ύψωμα “Χίλια” με τους αγώνες πάλης.

Ως γνωστόν, δεκαετίες τώρα διοργανώνονται στο συγκεκριμένο σημείο κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή και αποτελούν πόλη έλξης για όλη την Θράκη. Μάλιστα οι παλαιστές που συμμετείχαν εκτός από την περιοχή ήταν από περιοχές της Θράκης και νομούς της Μακεδονίας, αλλά και το εξωτερικό, όπως Σκόπια, Βουλγαρία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή από το Γονικό, το χωριό του Αγά, όπου μετά την επίσκεψη στο σπίτι του το επίκεντρο έγινε η πλατεία του χωριού, όπου το βράδυ αυτής της ημέρας υπήρχε συναυλία θρακιώτικου τραγουδιού (ο χορός ως γνωστόν απαγορεύεται λόγω κορονοϊού) με το συγκρότημα του Νίκου Ζαπάρτα, παρουσία πάρα πολύ κόσμου και από τα γύρω χωριά. Ακολούθησαν και τραγούδια από ζουρνάδες κα νταούλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις Αλεβιτών στο “Χίλια”, με επίκεντρο χθες το Γονικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο και αφού έφτασε στο Γονικό το άλογο και οδηγήθηκε στο σπίτι του Αγά, αυτός το καβάλησε και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν πλέον στο ύψωμα “Χίλια”, όπου και συνεχίστηκαν την ίδια ημέρα και κορυφώθηκαν την Κυριακή, οι αγώνες πάλης με τους συμμετέχοντας να αλείφονται με λάδι.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΙΛΙΑ”

Ο Αγάς έφτασε με πομπή στο “Χίλια” καβάλα στο άλογο, ακολουθούμενος από πολύ κόσμο ως τον χώρο που αποτέλεσε το επίκεντρο των κύριων εκδηλώσεων

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Αγάς έφτασε στον χώρο των αγώνων πάλης συνοδευόμενος από την σύζυγο του και συνεργάτες του στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, με τους ζουρνάδες και τα νταούλια να τον συνοδεύουν ως τον ειδικό χώρο που καθόταν τις δυο ημέρες.

ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑ

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, την πρώτη ημέρα συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου Θωμά Παπατσιλέκα και άλλους συνεργάτες του. Μάλιστα τον υποδέχθηκαν με το τραγούδι “Μακεδονία Ξακουστή” να παίζει όπως για όλους τους επίσημους, από τους ζουρνάδες και τα νταούλια.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΚΙΚΟΥ

Τους αγώνες πάλης παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους τις πετυχημένες εκδηλώσεις των συντοπιτών μας μουσουλμάνων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που βρέθηκε στο “Χίλια” το Σάββατο.

Οι αγώνες όλων των κατηγοριών, από μικρά παιδιά ως την κορυφαία κατηγορία, με την συμμετοχή Ελλήνων, Σκοπιανών και Βούλγαρων παλαιστών είχαν τεράστιο ενδιαφέρον και διεξήχθησαν με τον παραδοσιακό τρόπο.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ στο “ΧΙΛΙΑ”

Το παρόν έδωσαν επίσης οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και Σταύεος Κελέτσης, Σάββατο ο πρώτος και Κυριακή ο δεύτερος, ενώ παρά τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού που απέτρεψαν κάποιους να παραστούν, πάρα πολύς κόσμος από την περιοχή, όλο τον Έβρο και την Θράκη, άνθρωποι κάθε ηλικίας, βρέθηκαν στο “Χίλια” και παρακολούθησαν τους παλαιστές.

Υπήρχε φυσικά και φαγητό, με τα αρνιά, τα κατσίκια και τα κοτόπουλα να ψήνονται και να προσφέρονται στον κόσμο.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα και το κύμα καύσωνα, στο “Χίλια” οι θερμοκρασίες ήταν σαφώς χαμηλότερες, αλλά οι αναμετρήσεις των παλαιστών και οι δυναμικές τους προσπάθειες ανέβασαν σίγουρα το θερμόμετρο στα ύψη.

Φυσικά υπήρχαν και τα έπαθλα με τα οποία επιβραβεύθηκαν για τις προσπάθειες τους οι συμμετέχοντες παλαιστές στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

Υπήρξαν παράλληλα στο “Χίλια” και παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις των χωριών της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους κάθε ηλικίας που ήθελαν να τις παρακολουθήσουν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρα στον Σύλλογο Seyyid Ali Sultan Dergâhı-Tekkesi (Ο Τεκές του Σεγίντ Αλή Σουλτάν) που ανέλαβε και διοργάνωσε άλλη μια χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία από κάθε άποψη, τις παραδοσιακές γιορτές πάλης στο “Χίλια”, δίνοντας σε αυτές το πραγματικό τους νόημα. Κι επίσης στον Αγά που ανέλαβε την ευθύνη να συντονίσει την διεξαγωγή τους.

Τα ευχαριστώ στον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο για την

στήριξη και την ανακατασκευή του νέου επαρχιακού δρόμου

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος συνοδευόμενος από την σύζυγο του Δέσποινα Μπουρουτζίδου παραβρέθηκε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων.

Μάλιστα οι κάτοικοι δεν σταμάτησαν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού μήκους 21 χιλιομέτρων, που επιτέλους τους έβγαλε από την απομόνωση δεκαετιών, αφού ταλαιπωρούνταν αφάνταστα από τα ορεινά χωριά να κατέβουν στο Σουφλί.

Άλλωστε και ι επισκέπτες των εκδηλώσεων από όλο τον Έβρο, την Θράκη και αλλού, είχαν επίσης της ευκαιρία να βρεθούν στο “Χίλια” πολύ πιο γρήγορα και άνετα, κάτι που οι περισσότεροι το επεσήμαναν επίσης στον Καλακίκο.

Στους αγώνες πάλης πήραν μέρος και μικροί σε ηλικία παλαιστές, που εγγυώνται το μέλλον των εκδηλώσεων

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*