Διδυμότειχο: Ορατοί απ’ τους Μεταξάδες καπνοί και πυρκαγιά που καίει κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Διδυμότειχο: Ορατοί απ’ τους Μεταξάδες καπνοί και πυρκαγιά που καίει κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ορατοί από την περιοχή των Μεταξάδων και των άλλων ακριτικών χωριών που βρίσκονται δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι οι καπνοί αλλά και η πυρκαγιά που καίει εδώ και πολύ ώρα σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το ελληνικό έδαφος.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το σημείο όπου βρίσκεται η γέφυρα Πολιάς-Αβδέλλας, τα δυο χωριά κοντά στους Μεταξάδες και μπορείτε ξεκάθαρα να δείτε ότι η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στην γειτονική χώρα. Μάλιστα οι Βούλγαροι έχουν και Πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρεί συνέχεια με ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς.

Όπως έγραψε πριν από ώρα το Evros-news.g, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διδυμοτείχου βρίσκεται σε επιφυλακή, αφού υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αλλάξει η φορά των ανέμων και οι φλόγες να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Φωτιά στη Βουλγαρία μεταξύ Μεταξάδων-Αλεποχωρίου, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήσtος Κισσούδης επικοινώνησε ήδη με τον δήμο Διδυμοτείχου, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία και ζήτησε οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Αν δηλαδή απαιτείται ενημέρωση του κόσμου ή να “επιστρατευθούν” και να βρίσκονται σταντ μπάι για κάθε ενδεχόμενο, σκαπτικά μηχανήματα από την περιοχή.