Ορεστιάδα: Καταγγέλουν τον δήμαρχο Β.Μαυρίδη, ότι αγοράστηκαν σπιτάκια σκύλων, ακριβότερα απ’ τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων!!!

Ορεστιάδα: Καταγγέλουν τον δήμαρχο Β.Μαυρίδη, ότι αγοράστηκαν σπιτάκια σκύλων, ακριβότερα απ’ τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων!!!

-Η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο χέρι μας”, επισημαίνει ότι η ανάθεση έγινε στον κουμπάρο του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραγιάννη

-Πρόκειται την εταιρεία “ΠΕΤΡΕΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΟΙΚΟΣ ΕΠΙΠΛΩΝ στον Σάκκο Ορεστιάδας που το 2020 πήρε τουλάχιστον 16 απ’ ευθείας (νόμιμες) αναθέσεις, όπως είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ το Evros-news.gr 

Σοβαρές καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη, κάνει η δημοτική παράταξη Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, για τιμές που προμηθεύτηκε σπιτάκια σκύλων, με απ’ ευθείας ανάθεση από εταιρεία που ανήκει στον κουμπάρο του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραγιάννη.

Αφού επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων είναι καθόλα νόμιμη, με υποσημειώσεις όμως ηθικής νομιμοποίησης και σπατάλης δημοτικού χρήματος, τονίζεται ότι κάθε σπιτάκι σκύλου πληρώθηκε πολύ ακριβότερα της τιμής τετραγωνικού μέτρου των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, που ισχύουν για την Ορεστιάδα. Μάλιστα επισυνάπτει και φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα σπιτάκια που βρίσκονται ήδη στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Ορεστιάδας.

Επίσης γίνεται ξεκάθαρη αναφορά ότι από μια απλή έρευνα αγοράς που έκανε η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη που έχει επικεφαλής τον γιατρό Σάκη Παπανδρέου διαπίστωσε πως αντίστοιχα σπιτάκια σκύλων κόστισαν σε άλλους δήμους 160 ευρώ και όχι 400 και 450 που τα προμηθεύτηκε ο δήμος Ορεστιάδας!!! 

Το θέμα των πολλών απ’ ευθείας αναθέσεων στον κουμπάρο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργου Καραγιάννη, είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ στις 29 Νοεμβρίου 2020 με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ δημοσίευμα το Evros-news.gr και ανέφερε 16 απ’ ευθείας αναθέσεις που δόθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία. Ανάμεσα τους και η ανάθεση για τα Σπιτάκια Σκύλων που αναφέρει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”. Αν μάλιστα διαβάσει κάποιος την απόφαση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη(στην φωτογραφία είναι με τον κ.Ανδρέα Πετρέση που παίρνει τις απ’ ευθείας αναθέσεις) που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 24 Νοεμβρίου 2020, θα διαπιστώσει και τα εξής ενδιαφέροντα:

  • Στις 12-11-2020 έγινε η πρόσκληση υποβολής προσφοράς και
  • την ίδια ημέρα, δηλαδή 12-11-2020 κατατέθηκε η προσφορά της επιχείρησης «ΠΕΤΡΕΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
  • Αμέσως δηλαδή απάντησε και έστειλε προσφορά η εταιρεία του κουμπάρου του Αντιδημάρχου Γιώργου Καραγιάννη. Ούτε έτοιμη να την είχε
  • Όπως αναφέρει η απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η απόφαση του δημάρχου κ.Μαυρίδη, έλαβε υπόψη  “τις τεχνικές προδιαγραφές της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του
    Δήμου”. Σε αυτήν ως γνωστόν αρμόδιος Αντιδήμαρχος είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, κουμπάρος του Ανδρέα Πετρέση που παίρνει συνέχεια απ’ ευθείας αναθέσεις απ’ την δημοτική αρχή Μαυρίδη.

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΚΥΛΩΝ-ΠΕΤΡΕΣΗΣ

Η ανακοίνωση της  Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας” αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα:

ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΚΥΛΟΥ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ: 1-0

“Πολύ ακριβότερα της τιμής τετραγωνικού μέτρου των Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων, που ισχύουν για την Ορεστιάδα, προμηθεύτηκε τα “σπιτάκια σκύλου” για το καταφύγιο αδέσποτων ο δήμος Ορεστιάδας. Το κόστος για κάθε “σπιτάκι σκύλου”, μισού τετραγωνικού περίπου, ανήλθε σε 400 ευρώ (396,8 με ΦΠΑ) και το λίγο μεγαλύτερο άγγιξε τα 450 ευρώ (446,4 με ΦΠΑ). Η τιμή ζώνης Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων στην πόλη της Ορεστιάδας ξεκινάνε από τα 400 ευρώ το τετραγωνικό…

Σε μια καθόλα νόμιμη διαδικασία ανάθεσης, με υποσημειώσεις ηθικής νομιμοποίησης και σπατάλης δημοτικού χρήματος, 13 “σπιτάκια σκύλων μεσαία” διαστάσεων 0,80Χ0,60Χ0,80 με 0,65 μέτρα κεκλιμένη στέγη, ο δημότης Ορεστιάδας τα πλήρωσε 5.158,4 ευρώ και 3 “σπιτάκια σκύλων μεγάλα” διαστάσεων 1,20Χ0,60Χ0,80 με 0,65 μέτρα κεκλιμένη στέγη κόστισαν στους δημότες 1.339,2 ευρώ. Συνολικά, 6.497,6 ευρώ.

Η “ποιοτική κατασκευή τους”, ήταν αυτή που ανέβασε την τιμή και επικαλέστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και το υψηλότατο κόστος, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τον επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, Σάκη Παπανδρέου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η “ποιοτική κατασκευή” αφορούσε κόντρα πλακέ 12 χιλιοστών και ένα πέρασμα με “λάδι εμποτισμού εξωτερικού χώρου”. Η “ποιοτική κατασκευή” αποτυπώνεται πολύ καλά στις συνημμένες φωτογραφίες, ενώ ήδη σε κάποιες κατασκευές οι φθορές είναι ορατές, αν και δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες και το πιθανότερο είναι να μην “βγάλουν” ούτε την 4ετία.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε στο γεγονός ότι η ανάθεση έγινε στον “κουμπάρο” του αντιδημάρχου, ούτε στο ότι ο συγκεκριμένος ανάδοχος των “σπιτιών σκύλου” το 2020 είχε εκτελέσει 13 αναθέσεις συνολικού ύψους 35.445,19 ευρώ (τουλάχιστον όσα βρήκαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), αλλά στην ευκολία κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος. Επειδή “ρωτώντας πας στην πόλη”, σε όσους απευθυνθήκαμε ζητώντας μια τιμή για “σκυλόσπιτο” με κόντρα πλακέ θαλάσσης, η υψηλότερη προσφορά έφθασε τα 160 ευρώ! Και φυσικά για 16 κατασκευές η τιμή θα έπεφτε κι άλλο και θα μπορούσαν να κατασκευαστούν άλλα τόσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Νέος Δημοτικός Προμηθευτής, με 51.000 ευρώ σε 4 μήνες απ’ ευθείας αναθέσεις του Β.Μαυρίδη(ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί η σπατάλη δημοτικού χρήματος, στην περίπτωση αυτή, να μην ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αποδεικνύει όμως, για άλλη μια φορά, πώς σκέφτεται και πώς λειτουργεί η δημοτική αρχή και αντιμετωπίζει δημότες και επιχειρηματίες, τους οποίους έχει “χωρίσει” σε δικούς της (που παίρνουν τις αναθέσεις) και τους… άλλους.

Τις προτάσεις μας για το πώς θα έπρεπε να γίνονται οι αναθέσεις τις έχουμε καταθέσει πολλές φορές, αλλά στου “κουφού την πόρτα πάρε το… σκυλόσπιτο και φύγε”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*