Τοψίδης-Επιμελητήριο Έβρου: Παταγώδη αποτυχία η ψευδεπίγραφη “Εβδομάδα Εξωστρέφειας” – Αδιαφορία εκθετών-παραγωγών, παντελής απουσία κόσμου

Τοψίδης-Επιμελητήριο Έβρου: Παταγώδη αποτυχία η ψευδεπίγραφη “Εβδομάδα Εξωστρέφειας” – Αδιαφορία εκθετών-παραγωγών, παντελής απουσία κόσμου

Από παταγώδη αποτυχία στέφθηκε η ψευδεπίγραφη και κατ’ ευφημισμό “Εβδομάδα Εξωστρέφειας”, που διοργάνωσε (;) την περασμένη εβδομάδα στις έδρες των πέντε δήμων του νομού μας το Επιμελητήριο Έβρου, στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του.

Ο Πρόεδρος του Τάκης Τοψίδης είχε μεγάλες προσδοκίες, αλλά αποτέλεσε και γι’ αυτόν προσωπικά ένα τεράστιο… βατερλό και σίγουρα θα θέλει να το ξεχάσει μια ώρα νωρίτερα. Ίσως γι’ αυτό να μην εκδόθηκε και δελτίο Τύπου με το οποίο να γινόταν απολογισμός της συγκεκριμένης δράσης, η οποία μάλιστα προαναγγέλθηκε πομπωδώς. Το αποτέλεσμα όμως ήταν επιεικώς τραγικό. Τα κιόσκια στα διάφορα χωριά του νομού, όπου οι πλανόδιοι πουλούν διάφορα είδη, κυρίως παιχνίδια για τα παιδιά (ντουζουνούδια τα λέγαμε μικροί στο Παλιούρι), έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση. Γιατί η προσπάθεια του Επιμελητηρίου, του κ.Τοψίδη και των συνεργατών του οι οποίοι συμμετείχαν στο εγχείρημα, αποδείχθηκε για… γέλια και για κλάματα.

Παντελής έλλειψη έστω και υποτυπώδους οργάνωσης, αλλά και συνεννόησης με τους περισσότερους δήμους του Έβρου. Μια ξεκάθαρα… αρπακολατζίδικη διοργάνωση, που φτιάχτηκε όπως αποδείχθηκε ξεκάθαρα στο… πόδι και προκάλεσε την απογοήτευση και τα γέλια ακόμα και των ελάχιστων που αποφάσισαν να συμμετέχουν. Γιατί υπήρξε πλήρης αδιαφορία εκθετών, παραγωγών τοπικών προϊόντων ή υπηρεσιών, αφού και στις πέντε πόλεις του Έβρου (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Σαμοθράκη), με εξαίρεση την πρωτεύουσα του νομού που έχει πάνω από 80.000 κόσμο, δεν ξεπέρασαν τους 10 αυτοί που πήραν μέρος. Ειδικά στο Διδυμότειχο ούτε… 5 δεν βρέθηκαν να εκθέσουν προϊόντα τους, ενώ στην Σαμοθράκη η εικόνα ήταν πολύ πιο… τραγική και ντροπιαστική για το Επιμελητήριο Έβρου.

Όσο για την ανταπόκριση και την συμμετοχή του κόσμου, η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Αν δεν υπήρχε στην Αλεξανδρούπολη το γεγονός ότι οι πάγκοι των παραγωγών στήθηκαν στην παραλιακή, που έτσι και αλλιώς έχει πάρα πολύ κόσμο τώρα το καλοκαίρι και κάνοντας βόλτα κάποιοι πέρασαν μπροστά από αυτούς, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Επίσης, αν δεν έκανε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος την επιλογή, την ίδια ημέρα να προγραμματίσει και μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα “Ηχόχρωμα” για το οποίο και οι Σουφλιώτες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, τα πράγματα και εκεί θα ήταν εξίσου απογοητευτικά. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ψευδεπίγραφη “Εβδομάδα Εξωστρέφειας”

Αρχικά, όπως επισημάναμε, ο τίτλος “Εβδομάδα Εξωστρέφειας” από το Επιμελητήριο Έβρου, είναι ψευδεπίγραφος. Εξωστρέφεια θα ήταν αν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύσσονταν εκτός νομού, ακόμα και στην γειτονική Κομοτηνή, στην Ξάνθη ή σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ενδεχομένως. Καλά, για Αθήνα ή γειτονικές χώρες και πόλεις κοντινές στον Έβρο δεν μιλάμε. Δεν έκαναν τίποτα πριν τον κορονοϊό, παρ’ ότι ο Τάκης Τοψίδης είναι Πρόεδρος εδώ και 10 χρόνια. Θα το κάνει τώρα που του χρόνου τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα από την διοίκηση;

Ανακοίνωσαν με εντυπωσιακές διατυπώσεις στο δελτίο Τύπου πριν την παρουσία του… περιφερόμενου περίπτερου του Επιμελητηρίου, ότι θα μπορέσει ο κόσμος του Έβρου να γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα. Κι εκεί είδαμε να έχουν μερικά προϊόντα της εταιρείας γάλακτος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, που τα βρίσκει κανείς παντού, ακόμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Αθήνας, κάποια προϊόντα κατεψυγμένων λαχανικών ΑΙΝΟΣ που τα παράγει και συσκευάζει η Hellas Frost των αδερφών Παυλούδη στους Μεταξάδες και ισχύσει ότι και για την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, μερικά από τα γνωστά εδώ και χρόνια προϊόντα του Συνεταιρισμών Γυναικών ΓΑΙΑ, τα ούζα Χατζόπουλου, ένα-δυο λάδια και δυο-τρεις συσκευασίας επιπλέον.

Αυτά κουβαλούσαν περιφέροντας τα στο συγκεκριμένο περίπτερο, οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου παρουσία Τοψίδη και μάλιστα όπως είδαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έπαιρναν και αποζημίωση εκτός έδρας για την υπερωριακή απασχόληση τους τόσο αυτοί, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Όπως μάθαμε επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέθεσε αυξημένο ρόλο για την επικοινωνιακή προβολή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, στον υπεύθυνο Τύπου Θανάση Τσολάκη. Τον δημοσιογράφο  της ιστοσελίδας Reportal.gr, η οποία προβάλλει φυσικά κάθε ανακοίνωση της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” εναντίον της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπου ο κ.Τοψίδης είναι αξιωματική αντιπολίτευση και τον οποίο προσέλαβε πέρυσι τον Σεπτέμβριο ως υπεύθυνο Γραφείου Τύπου μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου. Έτσι κανένας δεν έμαθε με ποιους όρους έγινε αυτό, για πόσο χρονικό διάστημα και φυσικά τις μηνιαίες αποδοχές του. Μόνο ένα ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΟΥ που εισπράττει επιπλέον για συμμετοχή στις Επιτροπές του Επιμελητηρίου ο κ.Τσολάκης βλέπουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εκεί όπου σε άλλες περιπτώσεις παρόμοιων προσλήψεων, τα πάντα βγαίνουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στην περίπτωση Τσολάκη… απόλυτο σκοτάδι, για την πρόσληψη του απ’ τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου.

Βατερλό στο Διδυμότειχο

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν παρών και στις πέντε πόλεις και έβγαζε φωτογραφίες που δημοσίευε στην επίσημη σελίδα του Επιμελητηρίου στο facebook, μαζί με κάποια κείμενα.  Όποιος μπει και δει τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, θα διαπιστώσει πως όσα επισημαίνουμε είναι και πολύ… light. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο τραγικά.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ορεστιάδα, του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, κουμπάρου του κ.Τοψίδη. Εκεί, εκτός του περιπτέρου που έστησε στην κεντρική πλατεία το Επιμελητήριο, με τρία-τέσσερα προϊόντα από γνωστές βιοτεχνίες του νομού, υπήρξαν και κάποιοι εκθέτες, που πάντως δεν ξεπερνούσαν τους 10. Κι ο κόσμος που ασχολήθηκε ελάχιστος, αν και το σημείο είναι πολύ καλό. Ίσως γι’ αυτό εκθέτης από την περιοχή του Διδυμοτείχου, απογοητευμένος από την ανταπόκριση αλλά και την έλλειψη οργάνωσης και δημοσιότητας, να μην πήγε στη συνέχεια στην αντίστοιχη εκδήλωση στο Διδυμότειχο, αν και είναι δίπλα στο χωριό του. Προφανώς το θεώρησε… χαμένο χρόνο και κόπο.

Ο κ.Μαυρίδης πήγε πάντως και φωτογραφήθηκε με το… κουμπαράκι του και έναν-δυο εκθέτες. Αν δεν τον στηρίξει άλλωστε αυτός, όπως κάνει και με απ’ ευθείας αναθέσεις απ’ τον δήμο σε λογιστική εταιρεία του κ.Τοψίδη, ποιος θα το κάνει; Μόνο που ούτε όσοι καθόταν στις καφετέριες της πλατείας… συγκινήθηκαν από όλο αυτό το συνονθύλευμα. Στα πανηγύρια των διπλανών χωριών με τους πάγκους των μικροπωλητών, περισσότεροι θα πήγαιναν σίγουρα. Να σκεφθεί κανείς, πως στην Ορεστιάδα το Επιμελητήριο έχει και παράρτημα. Πληρώνει ενοίκια, ηλεκτρικό, τηλέφωνα, κοινόχρηστα και φυσικά υπάλληλο. Δεν μπόρεσαν σε όλη την περιοχή, με αξιόλογες βιοτεχνίες και οικοτεχνίες να πείσουν καμιά δεκαπενταριά  να πάρουν μέρος;

Η συνέχεια στο Διδυμότειχο ήταν ένα… βατερλό. Τρεις-τέσσερις πάγκοι όλοι μαζί στην πλατεία, μπροστά στις… λαμαρίνες που περιβάλλουν το καμένο Τέμενος Βαγιαζήτ, μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Ούτε καν ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου (και φίλος Τοψίδη) Δημήτρης Παπακωνσταντίνου δεν πήγαν, να βγάλουν έστω μια φωτογραφία. Είχαν λέει την ίδια ώρα δημοτικό συμβούλιο. Την άλλη μέρα, ο δήμος Διδυμοτείχου διοργάνωσε Art Night με τοπικούς καλλιτέχνες στα καλντερίμια του Καλέ.

Αλήθεια, αν υπήρχε μια υποτυπώδης συνεννόηση ή συνεργασία, δεν θα μπορούσαν οι δυο εκδηλώσεις να γίνουν την ίδια ημέρα; Για να αποτελέσουν κίνητρο για παρουσία κόσμου η μία για την άλλη; Απ’ ότι ξέρουμε, ο κ.Λεωνίδας Σκερλετόπουλος είναι ειδικός συνεργάτης (αμειβόμενος φυσικά) τόσο του Επιμελητηρίου Έβρου όσο και του δημάρχου Διδυμοτείχου κ.Χατζηγιάννογλου. Αυτός τι έκανε; Μόνο να έχει εξασφαλίσει με ειδικές αποφάσεις των δύο φορέων που εργάζεται, ότι μπορεί να ασκεί και ιδιωτικό έργο το ενδιαφέρει;

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις για το Διδυμότειχο. Αυτό που βλέπετε τα λέει όλα για την εκδήλωση στην συγκεκριμένη πόλη.

Καλά που προγραμμάτισε μουσική

εκδήλωση ο δήμος Σουφλίου

Τα ίδια και χειρότερα θα υπήρχαν και στο Σουφλί, όπου εκτός από το περίπτερο του Επιμελητηρίου, υπήρξαν και έξι με επτά εκθέτες. Κι αυτό χάρη στον δήμο Σουφλίου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών, που συνέβαλλαν. Ειδικά ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος που προγραμμάτισε την ίδια βραδιά μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα “Ηχόχρωμα” και ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο της πόλης. Οπότε κάποιοι πέρασαν και από τους πάγκους. Αλλά και παρ’ όλα αυτά, ουσιαστικά η διοργάνωση του Επιμελητηρίου πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

Για την Αλεξανδρούπολη τα είπαμε. Εκεί υπήρχαν οι περισσότεροι εκθέτες, περίπου 15 με διάφορα προϊόντα, στον παραλιακό δρόμο που κάθε βράδυ κλείνει για να κάνει βόλτες τώρα το καλοκαίρι ο κόσμος. Πήγε και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και παρέα με τον Τάκη Τοψίδη πέρασαν απ’ τους πάγκους και συζήτησαν με τους εκθέτες. Διάβασε και κάποια πράγματα για την οικονομία του δήμου και της περιοχής, αλλά και πάλι, η εκδήλωση δεν είχε κατ’ ελάχιστον την επιτυχία, την συμμετοχή και φυσικά την οργάνωση εκείνης που έκανε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Έβρου τα τελευταία χρόνια με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά πολύ μεγάλη ανταπόκριση εκθετών και κόσμου.

Ντροπιαστική εικόνα στην Σαμοθράκη

Τα χειρότερα όμως τα φύλαξαν για το τέλος και συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο στην Σαμοθράκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης με τους συνεργάτες του. Ταξίδεψαν αρκετοί στο νησί από την Παρασκευή και έμειναν ως την Κυριακή, μια και με βάση τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πληρώθηκαν ακτοπλοϊκά εισιτήρια 425 ευρώ για Πρόεδρο και υπαλλήλους. Τουλάχιστον 5 υπάλληλοι του Επιμελητηρίου πήγαν εκεί μαζί με τον κ.Τοψίδη, ανάμεσα τους και η δικηγόρος του Επιμελητηρίου Μαρία Βρετοπούλου που άγνωστο γιατί πήγε και αυτή στο νησί(πήρε και ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ για εκτός έδρας με βάση την απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ), ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης και ο συνεργάτης του Προέδρου Λεωνίδας Σκερελετόπουλος.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΨΙΔΗ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΨΙΔΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Όλοι αυτοί, που μαζί με τα έξοδα διαμονής (στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημοσιεύθηκε μέχρι σήμερα μόνο το κόστος διαμονής Τοψίδη) ξόδεψαν πάνω από 1.000 ευρώ για να παρουσιάσουν τι; Όποιος δει τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στην επίσημη σελίδα του Επιμελητηρίου Έβρου στο facebook, για αυτή την κατάντια και την ξεφτίλα. Ούτε καν το κιόσκι που έστησαν στις τέσσερις άλλες πόλεις του Έβρου δεν είχαν. Έβαλαν απλά σε ένα σημείο ένα banner 2χ1 μέτρα με ένα προβολάκι να το φωτίζει, τοποθέτησαν μπροστά δυο-τρία ξύλινα τραπέζια με χάρτινο τραπεζομάντηλο και τοποθέτησαν από δυο-τρία πράγματα που είχαν και στα άλλα μέρη.

Α, πρόσθεσαν και μερικά μπουκάλια μπύρας ΦΟΝΙΑΣ από την Σαμοθράκη και τίποτε άλλο. Ούτε καν οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου, για τους οποίους έγιναν τόσα έξοδα να πάνε στη Σαμοθράκη τριήμερο και πήραν και αποζημίωση, δεν καθόταν εκεί να ενημερώσουν όποιον τυχαία περνούσε από το σημείο και αναρωτιόταν τι ακριβώς γίνεται. Μόνο τα πλαστικά ποτήρια με τους καφέδες και άδειες καρέκλες. Οι φωτογραφίες που οι ίδιοι δημοσίευσαν είναι χαρακτηριστικές.

Φυσικά δεν πήγε κανένας ντόπιος επαγγελματίας να εκθέσει προϊόντα του και το αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που έγραψε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου κ.Τσολάκης. “Δεδομένης της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και της πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας του νησιού, πολλοί παραγωγοί δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος”. Ντράπηκε και ο ίδιος να γράψει πως δεν πήγε κανένας. Ούτε ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος, ούτε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γιάννης Γλήνιας, που είναι μάλιστα και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Γι’ αυτό και ήταν το μοναδικό μέρος που δεν είδαμε φωτογραφία του Προέδρου Τάκη Τοψίδη. Προφανώς προτίμησε τις βόλτες στα όμορφα μέρη του νησιού με τους συνεργάτες του.

Απελπιστική, αποκαρδιωτική και ντροπιαστική εικόνα ξεφτίλας για το Επιμελητήριο Έβρου. Κι όλα αυτά, στο μοναδικό μέρος που η κατ’ ευφημισμό “Εβδομάδα Εξωστρέφειας” μπορούσε να έχει αντίκρισμα και εφαρμογή. Γιατί η Σαμοθράκη αυτό τον καιρό είναι γεμάτη επισκέπτες και τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτοί λοιπόν θα μπορούσαν να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του Έβρου και του νησιού. Να τα αγοράσουν και στη συνέχεια να τα αναζητούν αν τους ικανοποίησαν, τόσο στον Έβρο ή και σε σούπερ μάρκετ της χώρας όπου κάποια εξ αυτών υπάρχουν. Αντ’ αυτού, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία του ίδιου του Επιμελητηρίου, ένα τραπέζι με… ατάκτως ειρημένα ελάχιστα τοπικά προϊόντα και οι υπάλληλοι άφαντοι.

Εν κατακλείδι. Η συγκεκριμένη δράση, την οποία μάλιστα προανήγγειλαν με τυμπανοκρουσίες τόσο το Επιμελητήριο Έβρου και ο Πρόεδρος του Τάκης Τοψίδης, όσο και ο υπεύθυνος προβολής και επικοινωνίας της Θανάσης Τσολάκης και πρόβαλλαν έντονα όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ, συνοδεύτηκε από παταγώδη αποτυχία. Με αδιαφορία εκθετών, επαγγελματιών, παραγωγών και παντελή απουσία κόσμου. Τα πανηγύρια ακόμα και στο μικρότερο χωριό του Έβρου περισσότερους μικροπωλητές μαζεύουν και φυσικά πολύ περισσότερο κόσμο να ενδιαφέρεται.

Απλά, η ψευδεπίγραφη “Εβδομάδα Εξωστρέφειας” αποτέλεσε άλλο ένα… ξεγύμνωμα του κ.Τοψίδη. Αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να οργανώσει και να προγραμματίσει κάτι σοβαρό, αποτελεσματικό και ουσιαστικό, αλλά λειτουργεί αρπακολατζίδικα, αποσπασματικά και μόνο για την δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Αν μετά από 10 χρόνια Πρόεδρος στο Επιμελητήριο παρουσιάζει αυτή την εικόνα, τότε είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ για όσους εκπροσωπεί. Και φυσικά, δεν είναι δυνατόν ΑΥΤΟΣ να παριστάνει τον… τιμητή στο περιφερειακό συμβούλιο και να κατηγορεί την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για έλλειψη οργάνωσης, προγραμματισμού και αναποτελεσματικότητα. Όταν ο ίδιος αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι αυτό ακριβώς που κατηγορεί.

Σκεφθείτε,  ο αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Τοψίδης να είχε εκλεγεί. Που υπόσχονταν πρωτοποριακές μεθόδους ανάδειξης και προβολής της περιοχής τόσο τουριστικά όσο και για τα τοπικά προϊόντα της. Που 10 χρόνια Πρόεδρος εκείνο το “καλάθι τοπικών προϊόντων” ή τα Evros Shop ως καταστήματα, μόνο στα λόγια έμειναν. Παραμύθια κανονικά. Σε τέτοια… κατάντια θα έφερνε λοιπόν την Περιφέρεια ΑΜΘ. Όπως αυτή που παρουσίασε την περασμένη βδομάδα στις πέντε πόλεις του Έβρου και… γελάνε και τα τσιμέντα μαζί του, αλλά και με τα τοπικά ΜΜΕ που συνεχίζουν να τον… γλύφουν και να μην επισημαίνουν τα αυτονόητα. Εμείς όμως θα τον… ξεγυμνώνουμε συνέχεια και ας μας κάνει όσες μηνύσεις θέλει. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και ευτυχώς όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν περί τίνος πρόκειται.

Υ.Γ1: Δεν έδινε τουλάχιστον διαφημιστικά σποτάκια και banner στα τοπικά ΜΜΕ, όπως είχε κάνει παλαιότερα για να καλέσει κόσμο στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου; Μπορεί να τα έβλεπε κανένας και να πήγαινε στα κιόσκια και τα τραπεζάκια.

Υ.Γ.2: Κανονικά θα έπρεπε να ζητήσουν ευθύνες για αυτή την εικόνα ντροπής, αυτό το… βατερλό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου, αλλά ποιος να το κάνει; Οι “κολλητοί” του Ραδιόγλου, Σαρδάνης, Αετόπουλος ή μήπως οι Αντιπρόεδροι Βίβιαν Κουρμπανιάν και Βασίλης Κασαπίδης; Οι δυο τελευταίοι έχουν την δική τους τραγική αποτυχία, αφού “Λευκή Νύχτα” 3 ημερών προανήγγειλαν και επιπλέον… εκπτώσεις στις ήδη υπάρχουσες εκπτώσεις και μάλιστα μόνο για μια ημέρα παράταση ωραρίου και κλειστοί δρόμοι (αύριο Πέμπτη) χωρίς καμιά μουσική εκδήλωση, παρουσιάζουν ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Υ.Γ3: Ούτε έναν… πανηγυρικό απολογισμό αυτής της πρωτοποριακής “Εβδομάδας Εξωστρέφειας” να μην ακούσουμε από τον κ.Τοψίδη αυτές τις ημέρες; Είτε στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού που συνεχίζει τις εκπομπές, είτε στο ΔΕΛΤΑ ΤV; Γιατί; Τόσο πετυχημένη εκδήλωση και να μην την προβάλλουν Τοψίδης και Τσολάκης;