Μήνυμα του 112 και στους κατοίκους του Έβρου για τις φωτιές στην Ελλάδα

Μήνυμα του 112 και στους κατοίκους του Έβρου για τις φωτιές στην Ελλάδα

Μήνυμα του 112 για τις πυρκαγιές που καίνε για τρίτη μέρα σε ολόκληρη τη χώρα εστάλη το βράδυ της Πέμπτης σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας και αποδέκτες ήταν και οι Εβρίτες.

Όπως αναφέρει το μήνυμα:

“Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς”.

“Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες”, τόνισε σε δήλωσή του στις 9 το βράδυ  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης. Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό και τα δύσκολα είναι μπροστά μας».
Υπογράμμισε πως η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη» ανέφερε