Αλεξανδρούπολη: Απογοητευτική εικόνα στην χθεσινοβραδινή… μαϊμού “Λευκή Νύχτα” – Ελάχιστος κόσμος στους κλειστούς δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Αλεξανδρούπολη: Απογοητευτική εικόνα στην χθεσινοβραδινή… μαϊμού “Λευκή Νύχτα” – Ελάχιστος κόσμος στους κλειστούς δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Απογοητευτική ήταν η εικόνα χθες βράδυ στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και εντελώς αποτυχημένη η απόπειρα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης να διοργανώσει μια… μαϊμού-“Λευκή Νύχτα”, την οποία μάλιστα η διοίκηση του “βάφτισε” με τίτλο “Εβδομάδα Εμπορίου”.

Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε σε όσους δρόμους έκλεισαν για τα αυτοκίνητα από τις 6 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι ήθελαν να βρεθούν στο κέντρο της πόλης και να ψωνίσουν στα καταστήματα τα οποία παρέμειναν ανοιχτά και μετά τις 9 το βράδυ και έκαναν επιπλέον εκπτώσεις, σε αυτές που ήδη ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό. Το συγκεκριμένο γεγονός αποδείχθηκε ότι δεν αποτέλεσε κανένα κίνητρο για κάποιους, ώστε να κάνουν αυτό που παρατηρούσαμε άλλα χρόνια. Να γεμίζουν κατά εκατοντάδες τους κλειστούς για την “Λευκή Νύχτα” δρόμους και να διασκεδάζουν, να κάνουν έρευνα αγοράς και αρκετοί να ψωνίζουν.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Evros-news.gr στους βασικούς κεντρικούς δρόμους της πόλης, λίγο μετά τις 9 το βράδυ που υποτίθεται άρχισε η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε.

Ακόμα και η κεντρική Λεωφόρος Δημοκρατίας, η οποία έκλεισε και χθες το βράδυ μετατράπηκε ουσιαστικά σε… παραλιακή οδός, μια και αυτή λόγω της συγκεκριμένης εκδήλωσης για το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε στην κυκλοφορία για τα αυτοκίνητα, δεν συγκέντρωσε καν τον κόσμο που τα βράδια του καλοκαιριού κάνει βόλτες στον παραλιακό δρόμο. Τα καταστήματα καφέ και εστίασης που βρίσκονται σε αυτή, από την στιγμή που δεν υπήρχαν μουσικές εκδηλώσεις, είχαν σχεδόν όλα τον συνηθισμένο κόσμο για καλοκαιρινά βράδια στην Αλεξανδρούπολη.

Η άνοδος της 14ης Μαίου

Ένας δρόμος που στις ¨Λευκές Νύχτες” γινόταν κυριολεκτικά χαμός και σε αρκετά σημεία του ήταν κυριολεκτικά… πατείς με πατώσε, δείτε σε ποια κατάσταση ήταν χθες βράδυ, στις δυο φωτογραφίες που βγάλαμε και στις δυο πλευρές του, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, που υποτίθεται άρχισαν οι εκδηλώσεις.

Οδός Βενιζέλου: Κόσμος μόνο στο… ΚΤΕΛ Έβρου

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση και στη ν οδό Βενιζέλου, τον κάθετο στην 14ης Μαίου, που άλλες χρονιές επίσης συγκέντρωνε αρκετό κόσμο. Όπως βλέπετε στις δυο φωτογραφίες, καλά που ήταν το… ΚΤΕΛ Έβρου και υπήρχε κόσμος που έπαιρνε λεωφορεία ή έφτανε με αυτά.

Οδός Παλαιολόγου

Αυτή ήταν η κατάσταση και η εικόνα στην οδό Παλαιολόγου, όπως την αποτύπωσε ο φακός του Evrow-news.gr σε στιγμές που υποτίθεται μετά τις 9 το βράδυ ο κόσμος θα… ξεχύνονταν για να εκμεταλλευθεί τις μεγαλύτερες εκπτώσεις λόγω της ημέρας.

Η εικόνα στην Οδό Αίνου

Ίδια και απαράλλαχτη κατάσταση και εικόνα και στην οδό Αίνου, η οποία τις καθημερινές και χωρίς την “Εβδομάδα Εμπορίου” όπως την “βάφτισαν” τελευταία στιγμή από τον Εμπορικό Σύλλογο, έχει περισσότερο κόσμο να κοιτάει τις βιτρίνες.

Μαύρη ήταν και στην οδό Βιζβίζη η “Λευκή Νύχτα”

Ο οδός Βιζβίζη ήταν επίσης μια από τις βασικές στις παλαιότερες εκδηλώσεις και συγκέντρωνε αρκετό κόσμο που γέμιζε τα πάντα. Τώρα όπως βλέπετε στα στιγμιότυπα μας λίγο μετά τις 9 το βράδυ… μαύρη ήταν η νύχτα.

Η κατάσταση και στην οδό Ανατολικής Θράκης

Ακόμα χειρότερα τα πράγματα και στην οδό Ανατολικής Θράκης. Τουλάχιστον γύρω στις 9.30′ που το Evros-news.gr πέρασε από εκεί, αυτή ήταν η κατάσταση που επικρατούσε. Σκοτάδια και καθόλου κόσμος έστω και στα πεζοδρόμια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν είχε προγραμματιστεί έστω κάποια υποτυπώδης εκδήλωση σε έναν χώρο του κλειστού κέντρου, ώστε να πουν μια-δυο κουβέντες η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν που εδώ και πολύ καιρό μαζί με τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Κασαπίδη, άφηναν να διαρρέουν μεγαλεπίβολα σχέδια για… φαραωνικές “Λευκές Νύχτες” διάρκειας 3 ημερών. Τώρα, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, λες και δεν υπήρχε μέχρι πριν λίγες ημέρες που επέμεναν ότι μπορούσε να υπάρξει κάποια τέτοια σοβαρή διοργάνωση, τελευταία στιγμή με ένα δελτίο Τύπου ενημέρωσαν ότι η χθεσινή βραδιά και οι εκπτώσεις (που ήδη υπάρχουν καιρό τώρα) για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, αποτελούν “Εβδομάδα Εμπορίου”. Κάτι σαν την παταγώδη αποτυχία της “Εβδομάδας Εξωστρέφειας” που διοργάνωσε με τραγικά αποτελέσματα το Επιμελητήριο Έβρου, όπου είναι μάλιστα και Αντιπρόεδροι του Προέδρου του Τάκη Τοψίδη.

Να σημειώσουμε τελειώνοντας, ότι μόνο για χθες Πέμπτη έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά μετά τις 9 το βράδυ. Σήμερα και αύριο ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο κάποιες εκπτώσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που ήδη κάνουν εδώ και αρκετό καιρό τα μαγαζιά και φυσικά για όσους θέλουν να τις κάνουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*