Διδυμότειχο: “Εφυγε” ο Κώστας Ταυρίδης, ένας απ’ τους τελευταίους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της Θράκης

Διδυμότειχο: “Εφυγε” ο Κώστας Ταυρίδης, ένας απ’ τους τελευταίους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της Θράκης

Η θρακιώτικη μουσική και το θρακιώτικο τραγούδι είναι πλέον φτωχότερα, αφού “έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 81 χρόνων, ο βιολιτζής Κώστας Ταυρίδης από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου.

Ήδη ο πολύ αγαπητός σε όλους μουσικός της παραδοσιακής, θρακιώτικης μουσικής, θα παίζει βιολί και θα τραγουδάει στον ουρανό, παρέα με φίλους του μουσικούς που επίσης “έφυγαν” από την ζωή πριν από αυτόν εδώ και χρόνια. Τον συγχωριανό του Κώστα Μπουζαμάνη, με τον οποίο συνεργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια ως μέλος του συγκροτήματος του, τον κλαριντζή Κώστα Καλαϊτζή από τον Λαγό που έπαιξαν επίσης μαζί μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και τον επίσης αείμνηστο και σπουδαίο στο κλαρίνο Απόστολο Μποζατζίδη με τον οποίο συνεργάστηκε συμμετέχοντας με το βιολί του σε εμφανίσεις και εκδηλώσεις της ορχήστρας του Κώστα Λιγούδη απ΄τους Ασβεστάδες.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΑΥΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΖΑΜΑΝΗ

Ο Κώστας Ταυρίδης πέθανε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr στην Ρόδο όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια κοντά στα παιδιά του, γιατί αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας. Eξαιτίας αυτών άλλωστε είχε σταματήσει να παίζει δημόσια βιολί με μουσικά σχήματα. Εκεί θα γίνει και η κηδεία του.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΙΓΟΥΔΗ

Τον θάνατο του γνωστοποίησε με μια συγκινητική ανάρτηση του στο facebook ο συγχωριανός του απ’ το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου Νίκος Ζαπάρτας, ένας από τους σπουδαίους μουσικούς της νεότερης γενιάς, για τον οποίο ο συγχωρεμένος Κώστας Ταυρίδης αποτέλεσε δάσκαλο του, μια και ο Νίκος παίζει επίσης βιολί και τραγουδάει με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το Evros-news.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς στα παιδιά και όλη την οικογένεια του Κώστα Ταυρίδη, που μπορεί να έφυγε από κοντά μας, άφησε όμως παρακαταθήκη τα χρόνια της μουσικής του συνεισφοράς στο θρακιώτικο τραγούδι και έμειναν τα ΒΙΝΤΕΟ από τις διάφορες εμφανίσεις του να μας τον θυμίζουν.