Διδυμότειχο: Κατηγορούμενοι σε δίκη ο νυν δήμαρχος Ρ.Χατζηγιάννογλου και ο τέως Π.Πατσουρίδης, για την κεντρική γέφυρα

Διδυμότειχο: Κατηγορούμενοι σε δίκη ο νυν δήμαρχος Ρ.Χατζηγιάννογλου και ο τέως Π.Πατσουρίδης, για την κεντρική γέφυρα

Για τις 29 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, έχει οριστεί στο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας η δίκη με κατηγορούμενους το νυν δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, αλλά και τον τέως Παρασκευά Πατσουρίδη. 

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Τώρα στάλθηκαν οι νέες κλήσεις στους τρεις κατηγορούμενους που θα καθίσουν στο εδώλιο για το θέμα της κεντρικής γέφυρας της πόλης, μετά τις καταγγελίες που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Σκίνδρης. Μαζί με τον σημερινό δήμαρχο και τον προκάτοχο του, κατηγορούμενος είναι και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Κεσόγλου.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, μετά από καταγγελία που είχε κάνει ο κ.Σκίνδρης, για την κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Είχε μάλιστα δημοσιεύσει και σχετικές φωτογραφίες, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για την ευστάθεια της.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου είναι κατηγορούμενος γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε τα καθήκοντα του, έως τον Φεβρουάριο του 2020  αδιαφόρησε πλήρως στις δύο συνεχόμενες καταγγελίες μου με έγγραφα που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σκίνδρης, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα πολιτών αλλά και για τα διερχόμενα οχήματα από την γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.