Δέσποινα Μοίρου: Σας περιμένω στο Σουφλί που αγάπησα αυτό το Σάββατο

Δέσποινα Μοίρου: Σας περιμένω στο Σουφλί που αγάπησα αυτό το Σάββατο

Πρόσκληση στους συντοπίτες της Σουφλιώτες, απηύθυνε μέσω της προσωπικής της σελίδα στο facebook η Δέσποινα Μοίρου, για την εμφάνιση της πρώτη φορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, με την θεατρική παράσταση «Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρώνης 1821».

Η Σουφλιώτισσα πληθωρική ηθοποιός, που κάνει καριέρα και στο Χόλυγουντ αφού τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε μάλιστα και την… σουφλιώτικη διάλεκτο για να καλέσει τους συμπολίτες της στην εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Σουφλίου, γράφοντας:

“Θέλω να προσκαλέσω τους κατοίκους του Σουφλίου και Θράκης αυτό το Σάββατο στο Σουφλί, στο ”θέατρο Μουσείου Μεταξιού” στις 9, όπου θα παρουσιάσω θεατρικό μονόπρακτο έκπληξη! Την Κυριακή βράδυ θα χαρώ να σας δω Ορεστιάδα στο “Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας” στις 21:00!

Μνα Δοκιιθκα ναναρθτι ουλ στ Σουφλι τ Σάββατ ,,, αντα γιριας λιουτσκου,,, στουν κουιτι ,, γιατουτι χαλεβου να σμαζουχτιτι ενα καλαμπαλικ κουσιαζοντας;;;; θα φτιασου πατιρντι κ αλλά μινταμπουρλουκια! !! Ιμι ντιμπιτνιου κατσουρτζμεν, αντράλιασμεν, γκουντουρτσμεν , σασιρτζμεν κ παρλατσζμεν ν αξστω: απ τν καμπια, τν καρκατσιλια ως τα πηγαδουλια τ μιρα! Κομα χαμεν εχ να χουρατεψ; Νε σι λιο, Ντιπ για ντιπ !”

«Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρωνης 1821»

Ο δήμος Σουφλίου φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Μπουμπουλίνα & Κολοκοτρώνης 1821» με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου στο Μουσείο Μεταξιού .
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00
Λίγα λόγια για την παράσταση:
από τις πιο έντιμες μορφές του αγώνα και διαχρονικό σύμβολο της επανάστασης, ήταν μια βαθιά ευσεβής και συναρπαστική προσωπικότητα, συνδυασμένη με τον ηρωισμό του. Συνομιλεί με τη Λασκαρίνα για όλη του τη διαδρομή φωτίζοντας τον ηρωισμό του, αλλά και το τέλος του Γέρου του Μωριά.
Η Λασκαρίνα Η δυναμική Μπουμπουλίνα, μια πραγματικά εκπληκτική γυναίκα, ήταν από μόνη της μια επανάσταση. Από τις κορυφαίες ηρωίδες της επανάστασης και συμπεθέρα του , συνομιλεί με τον Κολοκοτρώνη για όλο τον αγώνα και τις μάχες της ,την φιλική εταιρεία, η τεράστια προσφορά της ,τις σκέψεις της, τα εσώτερα συναισθήματα που την διακατείχαν για τον δρόμο της απελευθέρωσης και την προσφορά της στην επανάσταση για την απελευθέρωση του έθνους, έως το άδοξο τέλος της.
Το έργο θα συγκινήσει και θα διαμορφώσει το θεατή, μαθαίνοντας εκ των έσω τη δράση, τη ζωή, και τα συναισθήματα των δύο θρυλικών ηρώων. Δυο μεγάλοι ήρωες εκτός και εντός συνόρων που άλλαξαν την ιστορία.
Το επωφελές μήνυμα του έργου: ότι δυο ήρωες με συνεργασία νικούν. Και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί ήρωες υπάρχουν και τώρα, με άλλη μορφή .
Παράσταση – μονόλογος με την ηθοποιό Δέσποινα Μοίρου να υποδύεται ταυτόχρονα επί σκηνής τους δύο μεγάλους ήρωες . Σε σκηνοθεσία και σενάριο της ίδιας.