Δήμος Σουφλίου: Υπέβαλλε πρόταση στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Best Tourism Villages»

Δήμος Σουφλίου: Υπέβαλλε πρόταση στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού «Best Tourism Villages»

Πρόταση στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΣ), με τίτλο «Best Tourism Villages»» (“Καλύτερα Τουριστικά Χωριά”), υπέβαλλε ο δήμος Σουφλίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε 3 Αυγούστου, όπου σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν παρέστησαν ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός και ο δημοτικός σύμβουλος του Γιάννης Καλλιούνης, ενώ η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη για την υποβολή της πρότασης.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, κατά την εισήγηση του ανέφερε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προκειμένου να διεκδικήσει μια από τις τρεις θέσεις που θα δοθούν στην Ελλάδα με τίτλο: “Καλύτερα Τουριστικά Χωριά”.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ο δήμος Σουφλίου απ’ ότι φαίνεται είναι ο μοναδικός από τον Έβρο που υποβάλλει τέτοια πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, από τους τρεις που έχουν το δικαίωμα μια και οι κάτοικοι τους είναι έως 15.000 και εννοούμε τους δήμους Διδυμοτείχου, Σαμοθράκης. Ανεξάρτητα αν εγκριθεί ή όχι, αφού προφανώς θα πάρουν μέρος αρκετοί δήμοι της χώρας στην συγκεκριμένη διαδικασία, είναι σημαντικό ότι η δημοτική αρχή Καλακίκου αποφάσισε να διεκδικήσει τον τίτλο και το σήμα του «Best Tourism Villages»» (“Καλύτερα Τουριστικά Χωριά”) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αφού αν τα καταφέρει θα είναι τεράστια η προβολή του δήμου Σουφλίου και θα μπει στην λίστα του Π.Ο.Τ με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσέλκυση τουριστών.