ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι αλλαγές Αντιδημάρχων Ζαμπούκη και τα εξώδικα της οικογένειας Δημοσχάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι αλλαγές Αντιδημάρχων Ζαμπούκη και τα εξώδικα της οικογένειας Δημοσχάκη

Πέρασαν δυο μήνες από την  τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε και μάλιστα εκείνο το ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ μας έφερε “μπλεξίματα”, αφού ήδη προκάλεσε δυο ΕΞΩΔΙΚΑ.

Τα έστειλαν η Ζωή και ο Σπυρίδων Δημοσχάκης, τα δυο παιδιά του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσου Δημοσχάκη, στο Evros-news.gr και τον Κώστα Πιτιακούδη, αφού αναφέραμε στις 9 Ιουνίου τον τρόπο που η πρώτη προσελήφθη στο Ταμείο Υγείας Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και ο δεύτερος διορίστηκε αρχικά ως συμβασιούχος και μετά μονιμοποιήθηκε ως γυμναστής στην Βουλή.

Λέτε να έχουμε και τρίτο ΕΞΩΔΙΚΟ από την σύζυγο του βουλευτή; Γιατί αναφέραμε στην ίδια στήλη ότι η Μαρία Δημοσχάκη, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του… άνδρα της.  Ο ίδιος ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου (πάνω από 16.000 Εβρίτες τον ψήφισαν το 2019), επέλεξε να… κρύβεται πίσω από τα παιδιά του και να μην βγει ο ίδιος μπροστά απέναντι μας.

Νομίζει είναι ακόμα Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Έχει μείνει φαίνεται ακόμα στην εποχή που ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με πολλά “κατορθώματα”, όπως η περίφημη επιχείρηση κατά των ναρκωτικών στα Ζωνιανά της Κρήτης το 2007, που στοίχησε τελικά την ζωή στον αστυνομικό Στάθη Λαζαρίδη, για την οποία μάλιστα,,. υπερηφανεύεται κιόλας ο κ.Δημοσχάκης.

Όπως και ο τραυματισμός του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς, με την περίφημη δήλωση Δημοσχάκη, του τότε Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ότι έπεσε και χτύπησε σε… ζαρντινιέρα. Ξεχνάει πως είναι πλέον πολιτικός και θα πρέπει να ανέχεται την κριτική, όσο σκληρή και αν είναι. Επιλογή του να… βάλει μπροστά τα παιδιά του και να μας στέλνουν εξώδικα, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές.

Ο καθένας βέβαια επιλέγει πως θα ενεργήσει. Άλλος για παράδειγμα, μπορεί να… ορκίζεται στα παιδιά του ότι δεν πρόκειται να κάνει στο μέλλον κάποια συγκεκριμένη ενέργεια, προκειμένου παροδικά να εξασφαλίσει κάποια ευνοϊκή μεταχείριση ή απόφαση με αυτόν που συζητάει. Ο βουλευτής Έβρου απλά επέλεξε να… κρύβεται πίσω από τον γιο και την κόρη του. Σε λίγο μπορεί και από την… αποσπαμένη στο γραφείο του γυναίκα του.

Ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές ο Ζαμπούκης

Αλλά ας αφήσουμε τον Τάσο Δημοσχάκη και να περάσουμε σε κάτι άλλο. Sumus Yiouris που λέει και ο ίδιος συχνά “πετώντας” κάτι τέτοια λατινικά. Ας πάμε στις αλλαγές που ακούγεται ότι θα επέλθουν στην δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης του Γιάννη Ζαμπούκη σε λίγο καιρό.

Τι μάθαμε λοιπόν; Ο Σάββας Σεφεριάδης που… παράτησε την δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με την οποία εκλέχθηκε τρεις φορές (2010, 2014, 2019), αναμένεται να αναλάβει μια Αντιδημαρχία. Λόγω γνώσης οικονομικών ζητημάτων (δουλεύει στο ΤΕΒΕ), οι πληροφορίες μας τον θέλουν να… φλερτάρει την Αντιδημαρχία Οικονομικών, στη θέση του νυν Γιώργ0υ Κυζιρίδη.

Που θα πάει αυτός; Μην αποκλείεται να παραμείνει απλά δημοτικός σύμβουλος και να… ηρεμήσει, αφού ο μεγάλος φόρτος εργασίας και η γνωστή τιμιότητα και σοβαρότητα του, έχει ως αποτέλεσμα να αγχώνεται σε πολλές περιπτώσεις και να χρειάζεται κάποιες φορές ακόμα και προσωρινή απαλλαγή καθημερινών καθηκόντων για να ηρεμήσει.

Εκτός και αν προορίζεται για επικεφαλής του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης, που παρά τις προσφυγές Λαμπάκη, προχωράει η δημιουργία του.

Φεύγει ο Δέλκος από ΤΙΕΔΑ

Αλλαγή μαθαίνω ότι θα έχουμε και στην θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός, που συνεχίζει κανονικά (και καλά κάνει) τις ραδιοφωνικές εκπομπές στον ραδιοφωνικό του σταθμό, θέλει να ο ίδιος να φύγει από εκεί.

Όχι για… διακοπές αλλά στην Προεδρία της ΤΙΕΔΑ, στη θέση του Βασίλη Δέλκου, που σίγουρα είναι μια από τις… απογοητεύσεις για τον κ.Ζαμπούκη, αφού διακρίθηκε για την… αδράνεια του δυο χρόνια τώρα. Άλλωστε ούτε τυχαίες είναι οι “επιθέσεις” που δέχεται ακόμα και… μέσα από το Δημαρχείο και στενούς συνεργάτες του δημάρχου ή “κολλητούς” τους. Που θα πάει αυτός;

Άκουσα και μάλιστα εκείνος που μου το είπε επιμένει κιόλας, πως θα αντικαταστήσει στη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών τον Κυριάκο Αραμπατζή. Αρχικά, ο Αραμπατζής είναι από τους λίγους, που λόγω και επαγγέλματος (είναι πολιτικός μηχανικός) κάνει δουλειά στον δήμο Αλεξανδρούπολης και φυσικά εκπροσωπεί την παράταξη ΑΝΑΣΑ που έκανε ήδη σύμπραξη με την δημοτική παράταξη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Μπορεί ο κ.Ζαμπούκης να μην τον καλεί ούτε σε συσκέψεις που είναι αρμοδιότητας του ή και άλλες εκδηλώσεις, αλλά αυτός προσπαθεί να δώσει λύσεις και να φέρει σε πέρας ακόμα και δύσκολα έργα, σε συνεργασία φυσικά με τα υπηρεσιακά στελέχη. Πιθανή αποπομπή του λοιπόν, δικαιολογημένα θα προκαλέσει ερωτηματικά για την επιλογή αυτή.

Ο Κολιός φεύγει και ο… Καίσας έρχεται

Ξεχάσαμε όμως ποιος θα πάρει την θέση του κ.Κολιού που θα φύγει από Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Το όνομα του… Γιώργος Καίσας. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημήτρη Λαζόπουλου, που υποστηρίχθηκε προεκλογικά απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και “πάτωσε” με μόλις 5,5%.

Μαθαίνω ότι ο κ.Καίσας αποχώρησε και από την θέση του Προέδρου στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου όπου χρόνια ήταν Πρόεδρος (σημαντική κίνηση η πρόσληψη σε θέση Γενικού Διευθυντή εκεί του Σταύρου Τζωίδη, πρώην Υποδιοικητή του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης).

Προφανώς, λένε όσοι γνωρίζουν, ο Γιώργος Καίσας αποχώρησε για να αναλάβει Πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και έτσι η παράταξη του να συμπράξει, όπως και η ΑΝΑΣΑ, με αυτή της δημοτικής αρχής.  Για την θέση Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου υποψήφιος είναι και ο Βασίλης Δέλκος, αν θελήσει να του αναθέσει και πάλι κάποιο ρόλο ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

“Ανοιχτή” η παραίτηση Δαστερίδη

Να τονίσουμε ακόμα, ότι για Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ή σε κάποιο άλλο πόστο, ακούγεται και το όνομα του Τάσου Σεραφειμίδη, ώστε η ΑΝΑΣΑ να έχει εκπροσώπηση αν χάσει την θέση ο Κυριάκος Αραμπατζής. 

Και κάτι ακόμα, που φίλος ο οποίος γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα επιμένει. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ποτέ δεν τοποθετήθηκε δημόσια για την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης. Μου λέει λοιπόν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Κι αυτό μπορεί να είναι έκπληξη. Να κρατήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες τυπικά ο ίδιος ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης (όπως έκαναν Πρωθυπουργοί που αναλάμβαναν παράλληλα και καθήκοντα κορυφαίου υπουργού) και τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου να “τρέχει” ένα εξωθεσμικό πρόσωπο, που θα αναλάβει στενός συνεργάτης του Γιάννη Ζαμπούκη και θα είναι προφανώς της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Τράμπα με… Βουρδόλη;

Νεότερη πληροφορία θέλει τον Δαστερίδη να παραμένει Αντιδήμαρχος (που να… τρέχει στο ποτάμι στο Τυχερό να κυνηγάει λαθρομετανάστες, μια χαρά βολεύτηκε στα γραφεία) και να γίνεται… τράμπα με τον άλλο αστυνομικό, τον Θόδωρο Βουρδόλη. 

Να γίνει δηλαδή αυτός Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου και ο Ηλίας Δαστερίδης να αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, αφού φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να τον “φάει” ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, για λόγους που μόνο οι δυο τους μάλλον γνωρίζουν.

Και κάτι ακόμα. Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης θα γίνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, από Αντιπρόεδρος που είναι τώρα, με Πρόεδρο τον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη. Έτσι και αλλιώς αυτός “τρέχει” τώρα καθημερινά όλα τα θέματα της εταιρείας.

Ανάσταση ο Μαλτέζος για το αυτογκόλ

της… Αναστασίας Γκαρά με τη νοσοκόμα

Ανάσταση… έκανε καλοκαιριάτικα όπως μαθαίνω ο Μενέλαος Μαλτέζος, με το τεράστιο αυτογκόλ της… Αναστασίας Γκαρά, η οποία ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να αποσπάσει στο πολιτικό γραφεία της νοσηλεύτρια του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την ίδια στιγμή που κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι δεν ενισχύσει τα νοσοκομεία του Έβρου με… νοσηλευτικό προσωπικό.

Εντάξει, αν μπορούσε να εκτύπωνε το δημοσίευμα του Evros-nes.gr που αρχικά έκανε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της προκλητικής αυτής ενέργειας ή την ανακοίνωση του Σωματείου Προσωπικών Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου για το συγκεκριμένο και να τα μοίραζε στον κόσμο. Άλλωστε ο μοναδικός του στόχος είναι να πάρει αυτός την θέση της στην Βουλή στις επόμενες εκλογές, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρεμπιπτόντως, “γαργάρα” έκαναν όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ την επίσημη ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά της κ.Γκαρά. Όλοι αυτοί που παριστάνουν τους… αντικειμενικούς, τους… δεοντολόγους, τους ανεπηρέαστους και τους έντιμους, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΛΕΞΗ όχι  αναπαράγοντας το δικό μας ρεπορτάζ, αλλά μη δημοσιεύοντας την ανακοίνωση.

Σε άλλες περιπτώσεις και για πολύ πιο ήσσονος σημασίας θέματα, κάνουν “σημαία” ανακοινώσεις του ίδιου Σωματείου. Τώρα, μόνο το σάιτ του Αντώνη Τελόπουλου (που είναι “κολλητός” του Μαλτέζου και δεν θα άφηνε τέτοια… ευκαιρία να πάει χαμένη), εκτός από το Evros-news.gr δημοσίευσε την ανακοίνωση-καταγγελία κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουν να είναι υποψήφιοι Δέδογλου Αργυρίου

Μια και είμαστε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαθαίνω ότι ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης που βρέθηκε πριν λίγο καιρό στον Έβρο μαζί με δυο συναδέρφους του από ευρωπαϊκές ώρες για θέματα λαθρομεταναστών, δέχθηκε έντονο… πρέσινγκ από τους Σπύρο Δέδογλου και Νίκο Αργυρίου. 

Τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον περιφερειακό σύμβουλο εκλεγμένο με την παράταξη Κατσιμίγα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Του ζήτησαν λοιπόν να πει… καμιά καλή κουβέντα στα κεντρικά του κόμματος, για να είναι και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές Έβρου στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για την ακρίβεια, έδειχναν σίγουροι πως θα πάρουν το… χρίσμα, στις θέσεις του συγχωρεμένου Δημήτρη Ρίζου και του γιατρού Γιώργου Καίσα που δεν θα ξανακατέβει.

Μια και είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ και μιλήσαμε πιο πάνω για τη βουλευτή Νατάσα Γκαρά, να σας δώσω και μια είδηση που έχει… δημοσιογραφική προέκταση. Η μητέρα της Χρυσή Εμμανουηλίδου, παραχώρησε την άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού “ΜΕΘΟΡΙΟΣ” που είχε στην Ορεστιάδα, την πούλησε δηλαδή και πλέον μετέτρεψε το συγκεκριμένο ραδιόφωνο σε ιντερνετικό, που δεν έχει και έξοδα.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*