Κύρκος: Μέτρα στις Βάθρες Σαμοθράκης, για να μην σκοτώνονται ή να τραυματίζονται συνάνθρωποι μας

Κύρκος: Μέτρα στις Βάθρες Σαμοθράκης, για να μην σκοτώνονται ή να τραυματίζονται συνάνθρωποι μας

Την λήψη μέτρων, με απαγόρευση της παράνομης κατασκήνωσης και σήμανση ή αν χρειαστεί περίφραξη και απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάποια σημεία στις Βάθρες, ώστε να σταματήσουν να τραυματίζονται ή ακόμα και να σκοτώνονται συνάνθρωποι μας, ζητάει ο Μαργαρίτης Κύρκος.

Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης αλλά και γνωστό στέλεχος της “Ελληνικής Λύσης” του Κυριάκου Βελόπουλου (ήταν υποψήφιος βουλευτής Έβρου το 2019), παίρνει θέση σε όσα έγιναν τελευταία στο νησί, με τον θάνατο ενός 32χρονου από πτώση στις Βάθρες και τους τραυματισμούς άλλων:

“Τις τελευταίες ημέρες το νησί μας κατακλύζεται από επισκέπτες, μεγάλη μερίδα εξ αυτών διαβιεί σε σκηνές μέσα στις βάθρες και σε δασικές περιοχές, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο δυστυχώς. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να λάβει τέλος.
Πολύ δε εξ αυτών αποπειρώνται να εξερευνήσουν το όρος Σάος, χωρίς να γνωρίζουν τις περιοχές. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνονται, να τραυματίζονται ή ακόμη χειρότερα να σκοτώνονται. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καλείται να τους διασώσει ή να τους περισυνελέξουν οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαµοθράκης. Πρόσφατα δυστυχώς είχαμε και από τις τρεις περιπτώσεις, με τελευταία τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού Έλληνα.
Εάν κατά την διάσωση τύχει μία φωτιά τι θα συμβεί; Θα αφήσουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς…; Προφανώς και όχι. Προέχει η ανθρώπινη ζωή… Μέχρι τότε όμως η φωτιά θα ελέγχεται  από μη επαρκής δύναμη και ποιος γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της…
Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων:
-Απαγόρευση παράνομων κατασκηνωτών
-Έντονη σήμανση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο βουνό κυρίως στα επικίνδυνα σημεία και γιατί όχι και περίφραξη τους. Εφόσον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την εξερεύνηση του βουνού (μονοπάτια, ειδικές σκαλωσιές, χειρολαβές κλπ).
Ο αξιότιμος Δήμαρχος Σαμοθράκης εξέδωσε πολύ σωστά μία προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που προβλέπονται να επικρατήσουν, αναφέρεται όμως μόνο στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και όχι στη ισχυρή σύσταση για την αποφυγή κυκλοφορίας στα δύσβατα μέρη ώστε να αποφευχθεί η τυχόν απασχόληση έστω και ενός άνδρα του Π.Κ. για διάσωση ατόμου.
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου-Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ
<<Ελληνικής Λύσης>>
Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*