Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με πόρους του ΕΣΠΑ

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με πόρους του ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΧρήστουΜέτιου, επιπλέον πόροι ύψους 976.000 ευρώ διατίθενται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούπολης για την ενίσχυση του εξοπλισμού τους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η Περιφέρεια διαθέτει 856.000 ευρώ για την απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Καρδιολογικού, του Ενδοσκοπικού και του Ουρολογικού Τμήματος, της Στεφανιαίας Μονάδας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Μαγειρείων.

Στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Πρίνου και Ελευθερούπολης, η Περιφέρεια διαθέτει 120.000 ευρώ για τον εξοπλισμό τους με τρία σύγχρονα συστήματα μέτρησης οστικής πυκνότητας για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη και είχε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρίστο Καπετανίδη και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, περιφερειακού συμβούλου Έβρου κ. Βασίλη Γαλάνη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.