Σουφλί: Πυρκαγιά χθες βράδυ στη Λευκίμμη από κεραυνό – Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής

Σουφλί: Πυρκαγιά χθες βράδυ στη Λευκίμμη από κεραυνό – Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή της Λευκίμμης Σουφλίου, όπου πριν από λίγες μέρες είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα από φωτιά που έκαψε αρκετές εκτάσεις δάσους.

Η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό κατά την χθεσινή καταιγίδα που έπληξε τον Έβρο και επειδή ήταν σε δύσβατη περιοχή, καθιστούσε δύσκολο τον έλεγχο και την κατάσβεση της. Όμως η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επενέβη άμεσα και αποτελεσματικά, απέτρεψε την επέκταση της στις περιοχές που βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς, όπου και θα προκαλούσε τεράστια ζημιά.

Παρά το δύσβατο σημείο, οι Πυροσβέστες κατάφεραν απλώνοντας μισό χιλιόμετρο λάστιχα να σβήσουν τελικά την φωτιά, κάτι που επεσήμανε δίνοντας τους συγχαρητήρια και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Κώστας Ποϊραζίδης που επεσήμανε:

“Δεν τον γλιτώσαμε τον κεραυνό τελικά, αλλά οι μάχιμοι πυροσβέστες του Έβρου, το ελέγχουνε πλήρως και ας είναι βαθιά στο δάσος και ας χρειάστηκε να απλώσουν λάστιχα σε απόσταση 400-500 μέτρα μέσα στη νύχτα, σε ελάχιστο χρόνο.

Γιατί οι φωτιές σβήνουν στα πρώτα λεπτά και όχι σε 5 ημέρες. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα μαχόμενα  παλικάρια”.

Ήταν η τρίτη φορά φέτος που ξέσπασε πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έβρου έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε ετοιμότητα για άμεσες παρεμβάσεις. Άλλωστε με όσα τραγικά διαδραματίζονται στο μέτωπο των καταστροφικών πυρκαγιών στην χώρα μας αυτές τις ημέρες και τον μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, όλη η δύναμη των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων είναι σε ετοιμότητα.