Διδυμότειχο: Αποφασίστηκε η ανέγερση Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού, δωρεά του Συλλόγου Διδυμοτειχιτών Αθηνών

Διδυμότειχο: Αποφασίστηκε η ανέγερση Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού, δωρεά του Συλλόγου Διδυμοτειχιτών Αθηνών

Την ανέγερση Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού και συγκεκριμένα μνημείου «Τιμής και Μνήμης των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης» που θα είναι δωρεά του Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και Περιφερείας που εδρεύει στην Αθήνα, ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Διδυμοτείχου.

Κατά την συνεδρίαση της την Δευτέρα 9 Αυγούστου και σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε αναφέρει:

“Αποδέχεται την προτεινόμενη από το Σύλλογο Διδυμοτείχου & Περιφερείας εν Αθήναις, τοποθεσία για την ανέγερση του μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού, το οποίο προτίθενται να δωρίσουν στο Δήμο
Διδυμοτείχου, στο Ηρώων Διδυμοτείχου αριστερά της προτομής της Σοφίας Βέμπο.
Εισηγείται προς στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση του μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού στο Ηρώων Διδυμοτείχου, αριστερά της προτομής της Σοφίας Βέμπο”.

Αναπτύσσοντας το θέμα λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ανέφερε:

“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφερείας που εδρεύει στην Αθήνα, με το από 25- 6-2021 έγγραφό του (4786/28-6-2021 εισερχ.) εξέφρασε την πρωτοβουλία να δωρίσει στην πόλη του Διδυμοτείχου ένα μνημείο «Τιμής και Μνήμης των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης». Απευθύνθηκε
προς στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Διδυμοτείχου, για την έγκριση ανέγερσης του προαναφερόμενου
μνημείου και τη χωροθέτηση σχετικού χώρου, για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Με το από 20-7-2021 έγγραφό του (5508/26-7-2021 εισερχ.) ο ανωτέρω Σύλλογος ενημέρωσε, επίσης, το δήμο μας ότι η ενδεικνυόμενη κατά την άποψη τους τοποθεσία για την ανέγερση του μνημείου είναι στο Ηρώων Διδυμοτείχου, αριστερά της προτομής της Σοφίας Βέμπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο.
Με το υπ΄ αριθμ. 5530/27-7-2021 έγγραφο κλήθηκαν όλοι οι φορείς του Δήμου Διδυμοτείχου να καταθέσουν την άποψή τους για το θέμα της ανέγερσης του μνημείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του
Δημάρχου Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της αγαστής συνεργασίας με όλους τους
φορείς του Δήμου.


Με την με αριθμό 15/2021 απόφαση γνωμοδοτικού χαρακτήρα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου συναινεί στην ανέγερση Μνημείου Ανατολικοθρακών στο σημείο που προτάθηκε αρχικά.
Με τα με αριθμ. πρωτ. 5604/29-7-2021, 5769/5-8-2021, 5770/5-8-2021 και 5772/5-8-2021 έγγραφά τους, το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Διδ/χου & Περιφερείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Διδυμοτείχου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Διδυμοτείχου-Περιφερείας και το Σωματείο ιδιοκτητών ταξί Διδυμοτείχου, αντίστοιχα, συναινούν στην
ανέγερση του μνημείου Θρακικού Ελληνισμού”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Μνημείο Θρακικ0ύ Ελληνισμού