Ορεστιάδα: Υπογράφηκε κατασκευή νέου έργου υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου, με την στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ορεστιάδα: Υπογράφηκε κατασκευή νέου έργου υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου, με την στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ένα ακόμα σημαντικό έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου, αυτή την φορά στην περιοχή της Σαγήνης Ορεστιάδας ύψους ​2.165.000,00 ευρώ στο οποίο ήταν σημαντική και καθοριστική η στήροξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, υπογράφηκε χθες Τρίτη 10/08/2021.

Συγκεκριμένα, ο σήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλειος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, του έργου «Αντικατάσταση επιφανειακού δικτύου με κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις του αγροκτήματος ΣΑΓΗΝΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ».
Το έργο αφορά σε 33 γεωτρήσεις στην περιοχή «ΣΑΓΗΝΗ» Δήμου Ορεστιάδας με εμβαδόν εξυπηρετούμενης επιφάνειας 10.800 στρέμματα. Το μήκος παρέμβασης ανέρχεται στα 38,5 χιλιόμετρα και θα εξυπηρετεί περισσότερους από 250 αγρότες / παραγωγούς. Συμπεριλαμβάνεται στην σειρά των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή και ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, όταν τα ανακοίνωσε πέρυσι στην Ορεστιάδα, τα χαρακτήρισε το μεγαλύτερο έργο στον αγροτικό τομέα εδώ και 30 χρόνια.
Το έργο περιλαμβάνει :
– Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, μήκους 38,5 χιλιομέτρων και διαμέτρου Φ160
– Τυποποιημένα φρεάτια υδροληψίας ανά 50 μέτρα δικτύου
– Τυποποιημένη διάταξη στην κεφαλή κάθε γεώτρησης για λόγους αντιπληγματικής προστασίας και εξορθολογισμού παροχής μεταξύ άντλησης και ζήτησης
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.165.000,00 ευρώ με τον ΦΠΑ, με χρόνο υλοποίησης τους 18 μήνες.
Οι πόροι προέρχονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με εκχώρηση αυτών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Είναι το 2ο έργο που υπογράφεται σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, από τα τρία δημοπρατημένα έργα που αφορούν την υπογειοποίηση 99 αρδευτικών γεωτρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 6.100.000,00 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*