Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους πυρόπληκτους απ’ τις δυο Μητροπόλεις του Έβρου

Στην συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων υπέρ των πυροπλήκτων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, προχωρούν οι δυο Μητροπόλεις του νομού Έβρου.

Με επίσημες ανακοινώσεις τους, τόσο η Ιερά Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, όσο και η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, ανακοινώνουν τις ενέργειες που ξεκίνησαν και ζητούν την ανταπόκριση του κόσμου.

“Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, κατ’ εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές και στηρίζοντας τους δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους αδελφούς μας, ανακοινώνει ότι θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας και χρήματα από αύριο Πέμπτη 12 έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου στους εξής χώρους:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Α) πρωί από 8.30’-13.30’ στο Ανθίμειο Κέντρο (δίπλα στην Αγ. Κυριακή)

Β) απόγευμα 18.30’-20.30’ στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Αγίου Βασιλείου.

ΦΕΡΕΣ

Γ) πρωί από 8.30-12.00’ και απόγευμα 18.30’-20.30’ στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου

Χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων θα συγκεντρώνονται στον εξής τραπεζικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα: 306/004086-00

IBAN: GR09 0110 3060 0000 3060 0408 600

Όνομα: ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΥΠΟΙΪΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Με την ένδειξη «ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ»

Με την προσευχή όλων μας και την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.”.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου:

“Μπροστά στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαϊές σε όλη τη χώρα και στην τραγικότητα την οποία βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ανακοινώνει στο ευσεβές και φιλόχριστο ποίμνιο της, ότι δεν δικαιούμεθα και δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στα όσα συμβαίνουν γύρω μας με θύματα αθώους συνανθρώπους μας. Για τον λόγο αυτό·

  1. Την Κυριακή 15 του μηνός Αυγούστου ε.έ., ημέρα εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα περιαχθεί δίσκος σε όλους τους Ιερούς Ναούς της επαρχίας μας «υπέρ των πυροπλήκτων».
  2. Στους Ιερούς Ναούς και σε ειδικά καλάθια συγκεντρώνονται τρόφιμα, κατά προτίμηση ξηρά τροφή, νερό, γάλα μακράς διαρκείας, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να επουλωθούν επιτακτικές ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας.