ΤΟΕΒ Φερών: Γιατί καθυστερεί 15 μήνες το πόρισμα για την “μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ;

ΤΟΕΒ Φερών: Γιατί καθυστερεί 15 μήνες το πόρισμα για την “μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ;

Έχουν περάσει περίπου 15 μήνες απ’ τον εντοπισμό της “μαύρης τρύπας” ύψους 391.000 ευρώ στον ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Φερών, που αποκάλυψε ο έλεγχος των αρμόδιων μηχανισμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Έβρου, είχε σταλεί πριν από τον Μάιο του 2020 στον αρμόδιο για τους ελέγχους παρόμοιων περιπτώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καβάλα και αυτός με την σειρά του το διαβίβασε στις υπηρεσίες του υπουργείου στην Αθήνα. Το μεγάλο αυτό έλλειμμα αφορά όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που από το 207 και μετά που η αρμοδιότητα ελέγχου πέρασε στις Περιφέρειες, αλλά και τα προηγούμενα όταν την ευθύνη είχαν οι δήμοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι μεγαλύτερη η “μαύρη τρύπα”. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Φερών ένας υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος και παράλληλα ασκήθηκε και αγωγή εναντίον του για τα χρήματα (391.000 ευρώ) που είχαν εισπραχθεί από τους αγρότες και έλειπαν από τα ταμεία.
Η “μαύρη τρύπα” όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, είναι πολύ μεγαλύτερη στον ΤΟΕΒ Φερών. Γιατί υπάρχουν οφειλές αγροτών που δεν εισπράχθηκαν και ούτε… καταλογίσθηκαν μέσω της Εφορίας, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις που ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία. Τα χρήματα που θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί από εισφορές χρόνων και ούτε καταλογίσθηκαν μέσω της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, οπότε μαζί με τις 391.000 ευρώ που “εξαφανίστηκαν”, ξεπερνούμε το 1 εκατ. ευρώ. Για όλα αυτά, ποιο είναι δηλαδή τα συγκεκριμένα ποσά σε κάθε περίπτωση, θα δώσει απαντήσεις το συγκεκριμένο πόρισμα που θα προκύψει από την συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο από την πλευρά του όρισε ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι έψαξαν και έλεγξαν την οικονομική διαχείριση στο ΤΟΕΒ των Φερών.
Όμως η γνωστή γραφειοκρατία και καθυστέρηση ενεργειών του Δημοσίου, έχει κάνει και στην προκειμένη, πολύ σοβαρή περίπτωση το… θαύμα της και το πόρισμα ακόμα να φτάσει τόσο στην Δικαιοσύνη, η οποία θα επιληφθεί της νομικής διάστασης και της αγωγής που έχει γίνει εναντίον του υπαλλήλου για τις “εξαφανισμένες” 391.000 ευρώ, καθώς και πιθανές ευθύνες άλλων. Το σημαντικό επίσης είναι, ότι στον ΤΟΕΒ Φερών προέκυψε νέα διοίκηση μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν και ανέλαβαν νέα άτομα που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες. Κι αυτά δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει, ποια είναι τα οικονομικά δεδομένα, προκειμένου να κινηθούν και να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους. Γιατί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πορίσματος εδώ και 15 μήνες, όπως είναι φυσικό τους “δένει” τα χέρια.
Αυτό επισημαίνει με χθεσινή, αγωνιώδη ανάρτηση του, ο Κώστας Αλεξανδρής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που είναι μέλος στη νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ Φερών. Την καθυστέρηση για πάνω από έναν χρόνο του πορίσματος:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*