Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πως θα γιορταστεί τον Δεκαπενταύγουστο η εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Πως θα γιορταστεί τον Δεκαπενταύγουστο η εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου

Την προσεχή Κυριακή 15 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και λόγω των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε το λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών Ναών.

Συγκεκριμένα, αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

Α. Στους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως (Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Βασιλείου) το απόγευμα του Σαββάτου στις 7.30’ θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά από 9.00’-10.15’ μ.μ. θα ακολουθήσει βραδυνή Θεία Λειτουργία. Ανήμερα, την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθούν δύο θείες λειτουργίες η πρώτη από 7.00’-9.15’ (με όρθρο) και η δεύτερη από 9.30’-10.30’ (μόνο θεία λειτουργία).

Β. Στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας μας θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα την Κυριακή ο όρθρος και η θεία Λειτουργία από 7.00’-10.00’.

Γ. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος θα τελέσει το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 8.00’ μ.μ. τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, ενώ ανήμερα την Κυριακή από 7.00’-10.00’ θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού.

Προτρέπουμε τους χριστιανούς να τηρήσουν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται κατά την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως τα τηρούν προσεκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και, κατά το δυνατόν, να διαμοιρασθούν στις θείες λειτουργίες που θα τελεσθούν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*