Τελωνείο Καστανεών: Μεγάλες ουρές από Τουρκία προς Ελλάδα και καθυστερήσεις εισόδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελωνείο Καστανεών: Μεγάλες ουρές από Τουρκία προς Ελλάδα και καθυστερήσεις εισόδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες ουρές παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο Τελωνείο των Καστανεών, από την τουρκική πλευρά προς το ελληνικό έδαφος, με τις καθυστερήσεις λόγω και των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, να είναι πολύ σημαντικές.

Η εικόνα του συγκεκριμένου Συνοριακού Σταθμού, που άνοιξε αρχικά μόνο για τους Έλληνες οι οποίοι μπορούσαν να πηγαίνουν προς την Τουρκία, αλλά εδώ και λίγες ημέρες επιτρέπεται και οι Τούρκοι να έρχονται στην χώρα μας, με περιορισμό όμως 1.500 ατόμων την εβδομάδα από Καστανιές και Κήπους. δεν έχει καμιά σχέση με το αρχικό άνοιγμα μετά από 16 μήνες που ήταν κλειστός λόγω των γνωστών γεγονότων που ξεκίνησαν Μάρτιο του 2020. Μόνο που εκείνα τα γεγονότα φαίνεται να έχουν πλέον ξεχαστεί και εννοούμε τις υβριδικές απειλές του καθεστώτος Ερντογάν, με την απόπειρα βίαιης μαζικής εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, που αποκρούστηκαν όμως με επιτυχία.

Όπως βλέπετε όμως και στον ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη για λογαριασμό του Evros-news.gr, η περιοχή που πέρυσι δινόταν “μάχες” αποτροπής της λαθραίας εισβολής, τώρα είναι γεμάτη με Ι.Χ αυτοκίνητα που περνούν κανονικά έστω και με καθυστέρηση.

Μάλιστα δεν πρόκειται μόνο για Τούρκους που επιστρέφουν στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου εργάζονται και επειδή έχουν ευρωπαϊκά διαβατήρια δεν υπόκεινται στον περιορισμό των 1.500 ατόμων εβδομαδιαίως, αλλά και Τούρκους τουρίστες από τις περιοχές της Ανατολικής Θράκης που επισκέπτονται τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα, αλλά και Έλληνες. Υπάρχουν αρκετοί που παρά τους ελέγχους για τον κορονοϊό και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, αρχικά… διστακτικά αλλά πλέον κανονικά, πηγαίνουν στην Αδριανούπολη από τις Καστανιές για ψώνια και όχι μόνο. Κι αυτοί δεν είναι μουσουλμάνοι Έλληνες από Ροδόπη ή Ξάνθη ή και από τον Έβρο, αλλά κάτοικοι του βορείου Έβρου.