Διδυμότειχο: Μέχρι τον Σεπτέμβριο σε διαθεσιμότητα δύο πυροσβέστες, που… αρνούνται μάσκα και self test

Διδυμότειχο: Μέχρι τον Σεπτέμβριο σε διαθεσιμότητα δύο πυροσβέστες, που… αρνούνται μάσκα και self test

Σε δίμηνη διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζουν να βρίσκονται δύο εργαζόμενοι  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου, μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις τους να  φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν σε self test, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Το θέμα είχε αναδείξει το Evros-news.gr από τις 29 Ιουνίου, αναφέροντας ότι οι συνεχείς αρνήσεις μιας γυναίκας και ενός άνδρα Πυροσβέστη που αρνούνταν να φορέσουν μάσκα και να υποβάλλονται στα self test όπως έκαναν όλοι οι άλλοι συνάδερφοι τους, δημιούργησε αναστάτωση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου. Ακολούθησε στις 7 Ιουλίου η απόφαση του Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής που τους έθεσε σε διαθεσιμότητα, η οποία λήγει τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Αναστάτωση στην Πυροσβεστική, από αρνητές μάσκας και self test – Έφτασε ως το Αρχηγείο

Η  μία εκ των δύο πυροσβεστών μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με το θέμα, υπερασπιζόμενη του δικαιώματός της να μην υποβάλλεται σε self test, επειδή θεωρεί ότι είναι ιατρική πράξη. Ζητώντας παράλληλα από την κεντρική διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος, να αναστείλει την ισχύ της απόφασης διαθεσιμότητάς της μέχρι να τελειώσουν τα φαινόμενα πυρκαγιάς στη χώρα, ώστε να μπορέσει  και η ίδια  να συνδράμει  στην πυρόσβεση.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου  Αν. Λαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, επεσήμανε ότι  είχαν τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν εκτός υπηρεσίας, ενώ παράλληλα είχαν κληθεί σε απολογία  χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακολούθησε η απόφαση του Υπαρχηγού που τους έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Λαδόπουλος τόνισε  ότι αυτή την περίοδο   έχει αφαιρεθεί  η ταυτότητα από τους δυο εν λόγω πυροσβέστες,  επισημαίνοντας   ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ  σχετικά με το μέλλον των δύο μέχρι πρότινος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η  επίσημη  απόφαση του  Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος περί δίμηνης διαθεσιμότητας των δυο στελεχών  θα ισχύσει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου σε πρώτη φάση.

Πηγή: ertnews,gr