ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο Φράχτη, με ειδικά εμπόδια συρματοπλεγμάτων, φτιάχνει ο στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο Φράχτη, με ειδικά εμπόδια συρματοπλεγμάτων, ξεκίνησε ήδη να φτιάχνει ο στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα της περιοχής του Τριγώνου Ορεστιάδας στον Έβρο.

Όπως βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη από την ομάδα ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ για λογαριασμό του Evros-news.gr, στρατιωτικά οχήματα κουβαλούν ήδη τα ειδικά αποτρεπτικά εμπόδια με συρματοπλέγματα στο χωριό Δίλοφος του Τριγώνου και θα τοποθετηθούν δίπλα στις όχθες του ποταμού Έβρου. Εκεί όπου από χθες, όπως σας ενημέρωσε με άλλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ το Evros-news.gr, γίνονται από τις ένοπλες δυνάμεις καθοριστικές παρεμβάσεις με πολλά μηχανήματα, στην αποκατάσταση των αναχωμάτων αλλά και την αποψίλωση δέντρων και βλάστησης, ώστε να είναι πλήρως ορατά τα σύνορα τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς την Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έργα του στρατού στα σύνορα με Τουρκία, Βουλγαρία, από Ορμένιο μέχρι Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλα στρατιωτικά οχήματα έχουν ήδη ξεφορτώσει τσιμεντένια εμπόδια στο χωριό Μαράσια και θα αρχίσει και εκεί η τοποθέτηση, αφού στόχος είναι να κατασκευαστεί ένας νέος Φράχτης από το Ορμένιο ως τις Καστανιές. Κι όλα αυτά προφανώς, λόγω του διαφαινόμενου κινδύνου ερχομού στα χερσαία σύνορα του Έβρου χιλιάδων Αφγανών, οι οποίοι ετοιμάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, να εγκαταλείψουν την χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Κι επειδή κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν τοποθετούνται παρόμοια εμπόδια ή φράχτης στην πλευρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα με την διακίνηση λαθρομεταναστών μέσω του ορεινού όγκου Σουφλίου και Ροδόπης, αυτό δεν επιτρέπεται γιατί μιλάμε για δυο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί σχεδιάζονται άλλες παρεμβάσεις, αφού το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Οι αναγνώστες του Evros-news.gr ξέρουν άλλωστε πως το έχουμε αναδείξει έντονα, με συνεχή ρεπορτάζ και ΒΙΝΤΕΟ, άσχετα αν ορισμένοι πολιτικοί το “ανακάλυψαν” τώρα λόγω της συγκυρίας του Αφγανιστάν, για να εμφανιστούν πως ενδιαφέρονται. Κι αναφερόμαστε στον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος είναι γνωστό πόσο… καιροσκοπικά λειτουργεί και γι’ αυτό ΤΩΡΑ πήγε σε ορεινά χωριά του νομού του για να επισημάνει το πρόβλημα της ροής λαθρομεταναστών μέσω Βουλγαρίας.

Εκτάκτως αύριο στον Έβρο Παναγιωτόπουλος, Χρυσοχοίδης

Τα έργα των ενόπλων δυνάμεων στην ελληνική συνοριογραμμή με Τουρκία και Βουλγαρία δεν αποκλείεται να επισκεφθούν αύριο και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που έρχονται στις 9.30΄το πρωί στην Ορεστιάδα. Θα τους συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης. Θα επισκεφθούν τις Καστανιές και θα επιθεωρήσουν την κατάσταση, στη συνέχια θα μεταβούν στο Χειμώνιο στο Κέντρο Παρακολούθησης της Αστυνομίας και μετά θα μεταβούν σε Πέπλο, Φέρες, Κήπους επίσης για έλεγχο της κατάστασης. Τέλος θα έχουν σύσκεψη στην έδρα της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή και των τοπικών βουλευτών, αλλά και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα φυσικά την διαφαινόμενη λαθρομεταναστευτική κρίση λόγω Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτάκτως αύριο στον Έβρο Παναγιωτόπουλος, Χρυσοχοίδης – Θα επισκεφθούν Καστανιές, φράχτη