Αλεξανδρούπολη: Έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6 “Γαλάζιες Σημαίες”, λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών έμενε με… μία

Αλεξανδρούπολη: Έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6 “Γαλάζιες Σημαίες”, λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών έμενε με… μία

Η συζήτηση με άνθρωπο του τουρισμού από την Αθήνα, που γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο αντικείμενο και τις διαδικασίες, μια και θήτευσε σε αρμόδιες υπηρεσίες, έγινε στην Χαλκιδική κατά τις πρόσφατες διακοπές μου.

Όταν πληροφορήθηκε μετά την γνωριμία μας σε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής, βραβευμένη με “Γαλάζια Σημαία”, ότι κατάγομαι από τον Έβρο, έντονα προβληματισμένος μου ανέφερε δείχνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή μας: “Η Αλεξανδρούπολη έχει τέτοιες παραλίες και ποιότητα νερών, που κανονικά θα έπρεπε να έχει όχι δύο “Γαλάζιες Σημαίες” που διέθετε μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά τουλάχιστον έξι.

Δυστυχώς οι δημοτικές της αρχές εδώ και χρόνια δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα, αφού ένα από τα βασικά στοιχεία που εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είναι η κάλυψη με ναυαγοσώστες. Έτσι φτάσαμε στην πολύ αρνητική εξέλιξη, η Αλεξανδρούπολη να χάσει φέτος την μία από τις δύο “Γαλάζιες Σημαίες”, όταν για παράδειγμα η γειτονική σας Ροδόπη έχει 4 και η Ξάνθη διαθέτει 5. Κρίμα και σίγουρα ευθύνη έχει για αυτή την άσχημη εξέλιξη η σημερινή δημοτική αρχή”.

Φυσικά είχε απόλυτα δίκιο, αφού μπορεί η πρώην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη να καθυστερούσε και αυτή την πρόσληψη ναυαγοσωστών, μάλιστα το 2019 φτάσαμε Ιούλιο για να παρουσιαστούν στις παραλίες, αλλά η σημερινή του Γιάννη Ζαμπούκη το… τερμάτισε. Μόλις 13 Αυγούστου και μόνο για την Δημοτική Πλαζ, η ΤΙΕΔΑ με απόφαση του Δ.Σ διέθεσε 16.000 ευρώ ώστε να προσληφθούν ναυαγοσώστες σε αυτήν ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ

Σε όλες τις άλλες δεν υπήρχαν όλο το καλοκαίρι και ούτε θα υπάρξουν όπως φαίνεται, αφού αν και οι άνθρωποι του δήμου Αλεξανδρούπολης γνώριζαν το πρόβλημα, δεν φρόντισαν από τις αρχές ακόμα του 2021 να βρουν μια κάποια λύση. Ήταν απασχολημένοι με την διοργάνωση ανούσιων και κοστοβόρων ημερίδων για τον τουρισμό και στο μεταξύ η μια από τις δυο “Γαλάζιες Σημαίες”, αυτή της “Κυανής Ακτής”, χανόταν για την Αλεξανδρούπολη.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ