Αλεξανδρούπολη: Νέα επικίνδυνη καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών

Αλεξανδρούπολη: Νέα επικίνδυνη καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών

Νέα επικίνδυνη καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών είχαμε στον Έβρο χθες Δευτέρα το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή Αρδανίου του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ασυνομίας:

“Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με τον συνοδηγό – συνεργό του  επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν”.

Αυτές δεν ήταν οι μοναδικές συλλήψεις, αφού και στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης είχαμε συλλήψεις από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης άλλων (4) διακινητών, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών. Συγκεκριμένα:

Χθες το πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό και τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του επιχείρησε να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν άλλον ένα αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Φερών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*