Χρυσοχοίδης: “Το Νοέμβριο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες για τον Έβρο, θα εκπαιδεύονται στο Διδυμότειχο”

Χρυσοχοίδης: “Το Νοέμβριο οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες για τον Έβρο, θα εκπαιδεύονται στο Διδυμότειχο”

Τον ερχόμενο Νοέμβριο και συγκεκριμένα στα μέσα του μήνα, οι 250 νέοι Συνοριοφύλακες που έχει αποφασιστεί να προσληφθούν για το νομό Έβρου, θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Αυτό αποκάλυψε, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Evros-news.gr, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τη ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην περιοχή μας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο την περασμένη Παρασκευή. Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των τριών κυβερνητικών βουλευτών του νομού Χρήστου Δερμαντζόπουλου, Τάσου Δημοσχάκη, Σταύρου Κελέτση και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, του έθεσαν το ζήτημα της επίσπευσης πρόσληψης των 250 Συνοριοφυλάκων που έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει. Μάλιστα δεσμεύθηκαν ήδη και τα χρήματα τόσο από την Ε.Ε όσο και την ελληνική συμμετοχή, για τον πρώτο χρόνο της υπηρέτησης τους.

Ο κ.Χρυσοχοίδης, αφού τόνισε πως οι συγκεκριμένοι 250 που θα τοποθετηθούν στον Έβρο δεν θα προσληφθούν μόνο για έναν χρόνο, απαντώντας χαρακτηριστικά όπως έγραψε το Evros-news.gr: “Όποιος προσλαμβάνεται στην Αστυνομία, δεν φεύγει”ρωτήθηκε και για τον χρόνο πρόσληψης και πότε θα κινηθούν οι διαδικασίες. Η απάντηση του μάλιστα ήταν ξεκάθαρη. “Αυτό θα γίνει άμεσα και σας διαβεβαιώνω ότι στα μέσα Νοεμβρίου οι 250 Συνοριοφύλακες που θα επιλεγούν, θα αρχίζουν την εκπαίδευση στο Διδυμότειχο”, τόνισε χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Πέτροβιτς που του έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα. Παράλληλα συμπλήρωσε, ότι θα προσληφθούν άλλοι 100 Συνοριοφύλακες στην Ροδόπη και 100 στις Σέρρες για να ελέγχους τις ροές από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα και άλλοι 100 στην Καβάλα. Αυτοί οι 300 θα εκπαιδευτούν μάλλον στην Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

Θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας;

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρώτησε τόσο τον κ.Πέτροβιτς όσο και τους βουλευτές του νομού αν θα βρεθούν οι 250 να καλύψ9υν αυτές τις θέσεις, με τα προσόντα που είχαν τεθεί και στον διαγωνισμό για τους 400 μόνιμους που ήδη επάνδρωσαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, για να του απαντήσουν όλοι πως θα πρέπει ο ίδιος προσωπικά να εξετάσει το θέμα ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ. “Υπήρχαν αρκετά παιδιά που είχαν τα προσόντα στον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά έμειναν εκτός λόγω του 28ου έτους που θέσατε ως ηλικιακό όριο κύριε υπουργέ. Πρέπει να το εξετάσετε εσείς ο ίδιος και να το αυξήσετε, ώστε να μπουν στην Συνοριοφυλακή παιδιά με πολλά προσόντα και να καλυφθούν οι θέσεις από Εβρίτες που θα μείνουν στην περιοχή”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρυσοχοίδης για την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων: “Όποιος προσλαμβάνεται στην Αστυνομία, δεν φεύγει”