Μαυρίδης: Περίμενε απ’ τον Μάρτιο τον Χρυσοχοίδη, αυτός ήρθε αλλά ο δήμαρχος ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ συνάντηση

Μαυρίδης: Περίμενε απ’ τον Μάρτιο τον Χρυσοχοίδη, αυτός ήρθε αλλά ο δήμαρχος ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ συνάντηση

Από τις 11 Μαρτίου 2021 που είχε ταξιδέψει εντελώς μόνος του στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με 4 συναρμόδιος υπουργούς για το θέμα επέκτασης των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης επέστρεψε και ανακοίνωσε ότι θα έρθει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ως τέλη Μαρτίου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία.

Από τότε και ως την περασμένη Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήγε σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Ορεστιάδα. Ο κ.Μαυρίδης έβγαινε κάθε τόσα στα τοπικά ΜΜΕ και… παραπονιόταν για το… σνομπάρισμα αυτό και όλο προανήγγειλε “δυναμικές” κινητοποιήσεις εναντίον της Κυβέρνησης, η οποία όμως προχωράει κανονικά τον σχεδιασμό της για την επέκταση κατά 33,5 στρέμματα της έκτασης του ΚΥΤ και κατά έναν αριθμό φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αγνοώντας επιδεικτικά τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που στα λόγια απειλεί με αντιδράσεις και θύμιζε τον συγχωρεμένο Νίκο Αλέφαντο που παραπονιόταν στην Έλλη Στάη στον ΑΝΤ1, “γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο διαιτητής Δούρος”. Έτσι και ο Βασίλης Μαυρίδης, συνέχεια έλεγε πως είναι απαράδεκτος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που δεν έρχεται.

Η συγκυρία όμως του Αφγανιστάν και της επικράτησης των Ταλιμπάν, έφερε εκτάκτως στον Έβρο και πρώτα χρονικά στην περιοχή της Ορεστιάδας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πήγαν αρχικά στις Καστανιές και μετά στο Χειμώνιο που είναι μόλις ελάχιστα λεπτά με αυτοκίνητο από την Ορεστιάδα. Ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης όμως δεν συναντήθηκε μαζί του, αν και όπως λέει, ο ίδιος επέστρεψε από τις… σκαφάτες διακοπές του στην Χαλκιδική. Χθες πήρε… σβάρνα τα ραδιόφωνα και προσπάθησε να… ψελλίσει αστείες δικαιολογίες. Ότι τον αγνόησε ο κ.Χρυσοχοίδης και δεν προγραμμάτισε να συναντηθεί μαζί του, πως εκκρεμεί ακόμα η συνάντηση τους και ότι έτσι και αλλιώς σε αυτή την επίσκεψη δεν είδε επίσης κανέναν άλλον δήμαρχο του Έβρου.

Μα στην Ορεστιάδα, στον δήμο του είναι το… ζόρι, με όσα έχουν ανακοινωθεί στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου και όχι στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη. Ο ίδιος που “διαφήμιζε” παλαιότερα τις πολύ καλές του προσωπικές σχέσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όταν μιλούσαν ο ένας στο… αυτί του άλλου, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΞΙΩΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ; Γιατί ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ να τον δει για λίγα έστω λεπτά και να του πει την άποψη του για την αύξηση του αριθμού φιλοξενούμενων στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Γιατί ΔΕΝ ΟΗΓΕ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΟ, αν όχι ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και να έχει μαζί του την κάμερα της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας και μπροστά στους δημοσιογράφους να… εκθέσει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη που τον σνόμπαρε επιδεικτικά;

Το Evros-news.gr ήταν επίσης στο Χειμώνιο και αν το ζητούσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ LIVE αυτή την στιγμή, που θα άφηνε εκτεθειμένο άγρια τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε όμως ο Βασίλης Μαυρίδης. Και βγήκε χθες στο Ράδιο Έβρος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή άρχισε να γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τις απόψεις του για όσα πρέπει να γίνουν.

Είχε την ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ όλα αυτά να ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ στον κ.Χρυσοχοίδη, παρουσία μάλιστα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά… κιότεψε. Τώρα προαναγγέλει και πάλι… συγκρούσεις με την Κυβέρνηση, αν προχωρήσει στις εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου. Σιγά δήμαρχε, μην σκίσεις το… φανελάκι ΜΙΝΕΡΒΑ που γράφεις ο ίδιος ότι συνηθίζεις να φοράς.

Δήμαρχε, έχασες την ευκαιρία να… αποκαταστήσεις στα μάτια των δημοτών σου ένα ποσοστό της εμπιστοσύνης τους που είναι δεδομένο ότι χάθηκε προς το πρόσωπο σου, για τους απαράδεκτους, καταστροφικούς χειρισμούς σου στην συγκεκριμένη υπόθεση από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά την περιβόητη δήλωση του Νότη Μηταράκη στην Χίο, που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr. Να εμφανιστείς απέναντι στον Χρυσοχοίδη και να διαμαρτυρηθείς για το… άγριο δούλεμα μηνών που “ρίχνει” σε σένα και στον κόσμο της περιοχής. Δεν το έκανες και δυστυχώς ΕΜΕΤΡΗΘΗΣ, ΕΖΥΓΙΣΘΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΕΙΣ… ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΗΣ.