Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Κοντά στις 23.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους από προσφορές του κόσμου

Κοντά στις 23.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από προσφορές του κόσμου στην προσπάθεια που έκανε η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για συμπαράσταση στους πυρόπληκτους, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως με χρέος ευθύνης προς την τοπική μας κοινωνία ενημερώνει σχετικά με την συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους συμπατριώτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, ότι:

• Από τις ανώνυμες και επώνυμες προσφορές συγκεντρώθηκε το ποσό των 8.231,00 €.

• Από την δισκοφορία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους ναούς της Επαρχίας μας συγκεντρώθηκε το ποσό των 14.745,00€.

Το σύνολο των συγκεντρωθέντων χρημάτων ανέρχεται στο ποσό των 22.976,00€. Μετά από συνεννόηση του Μητροπολίτου μας, τα χρήματα αυτά θα αποσταλούν στις πληγείσες Μητροπόλεις, για να μοιρασθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Επίσης, συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός τροφίμων και διαφόρων άλλων ειδών οικιακής χρήσης, τα οποία θα αποσταλούν με φορτηγό στις πληγείσες περιοχές.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαριστεί όλους τους ευσεβείς χριστιανούς μας που ευαισθητοποιήθηκαν από το δράμα των πυροπλήκτων συμπατριωτών μας, και έδωσαν από το υστέρημά τους ό,τι ήταν δυνατόν για να ανακουφίσουν τον πόνο από τις καταστροφές και εύχεται ο Ελεήμων Θεός να ανταποδίδει την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη πολλαπλάσια στην ζωή και στις οικογένειές τους.