Έβρος: Άρχισαν ν’ ακούγονται… σημεία και τέρατα απεσταλμένων αθηναϊκών ΜΜΕ, που “ανακάλυψαν” ξαφνικά είσοδο λαθρομεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Άρχισαν ν’ ακούγονται… σημεία και τέρατα απεσταλμένων αθηναϊκών ΜΜΕ, που “ανακάλυψαν” ξαφνικά είσοδο λαθρομεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με την επικράτηση των Ταλιμπάν και τον κίνδυνο φυγής από την χώρα εκατοντάδων χιλιάδων που μπορεί να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη μέσω του Έβρου και της Ελλάδας, τα αθηναϊκά κανάλια… ξαναθυμήθηκαν την περιοχή μας.

Μετά τον περσινό Μάρτιο και Απρίλιο, με τις συνεχείς συνδέσεις και μεταδώσεις από τις Καστανιές και όχι μόνο, όπου αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έδωσαν “μάχες” αποτροπής της απόπειρας βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών που καθοδηγούνταν από την Τουρκία, “έσκασαν” απεσταλμένοι αθηναϊκών ΜΜΕ στον Έβρο. Έναυσμα ήταν η ξαφνική και ολιγόωρη επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών, ξαναείδαν πάλι κάμερες, μαρκούτσια και δημοσιογράφους που “ανακάλυψαν” και το μετέδωσαν με στόμφο, ότι υπάρχουν ροές λαθρομεταναστών από τα ελληνοτουρκικά αλλά και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Λες και από πέρυσι τον Μάρτιο αυτές δεν συνεχίζονταν κανονικά.

Μπορεί όλους τους προηγούμενους μήνες που η Κυβέρνηση, δια του απαράδεκτου αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, επιχείρησε να επεκτείνει το ΚΥΤ Φυλακίου, όλοι αυτοί να είχαν… ξεχάσει την ακριτική μας περιοχή. Κάποιοι μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία “βάφτισαν” ακροδεξιούς και φασίστες τους Εβρίτες, επειδή αντέδρασαν και μάλιστα δυναμικά, όταν επισκέφθηκε την Ορεστιάδα ο κ.Μηταράκης. Τώρα… ξαναγίναμε οι ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες. Για όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των αθηναϊκών καναλιών ιδίως, αυτά δεν αποτελούν έκπληξη. Σε μας όμως εδώ στο Evros-news.gr, που μήνες τώρα αναδεικνύουμε καθημερινά το πρόβλημα, με συνεχή δημοσιεύματα, φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ από την παρουσία και τις κινήσεις εκατοντάδων λαθρομεταναστών καθημερινά σε όλο τον Έβρο, προκαλούν γέλιο.

Γιατί κάποιοι απεσταλμένοι βρήκαν ένα-δυο ΒΙΝΤΕΟ με λαθρομετανάστες να περπατούν σε βουνά και άρχισαν να λένε “σημεία και τέρατα” κυριολεκτικά. Να επικαλούνται ακόμα και… ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες, με βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ότι τα σύνορά μας, παρά τον φράχτη, όχι μόνο δεν είναι ασφαλή και απαραβίαστα, αλλά αντίθετα εκατοντάδες μετανάστες μπορούν και τα παραβιάζουν ομαδικά. Λες και αυτό δεν συμβαίνει όπως επισημάναμε, καθημερινά μήνες τώρα μετά τα γεγονότα του Μαρτίου. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ απεσταλμένης του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που μάλιστα αναπαρήγαγαν αρκετές αθηναϊκές ιστοσελίδες και μάλιστα με… πομπώδεις τίτλους όπως:

  • “Ξέφραγο αμπέλι” ο Έβρος
  • Εβρος – Βίντεο ντοκουμέντο: Εκατοντάδες μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα
  • Ελληνοτουρκικά: Εκατοντάδες Αφγανοί φτάνουν στην Ελλάδα από τον «απροσπέλαστο» Έβρο (vid)

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ λοιπόν αναφέρει ότι εκατοντάδες μετανάστες, υπό την καθοδήγηση Τούρκων διακινητών, μέσω του ποταμού Έβρου, σε βίντεο-ντοκουμέντο που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, φαίνονται να διασχίζουν δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι και να οδηγούνται επί ελληνικού εδάφους στα σύνορα του Έβρου. Μάλιστα τονίζεται ότι παρά τον φράχτη (δύο είναι οι φράχτες φυσικά, 13 χιλιόμετρα Καστανιές-Βύσσα και άλλα 27 ο νέος φράχτης στις Φέρες), οι μετανάστες, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Αδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, περνούν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές. Μόνο που στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δεν υπάρχει κανένας φράχτης και ούτε φυσικά μπορεί να δημιουργηθεί, αφού πρόκειται για δυο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ ένα ΒΙΝΤΕΟ δείχνει ότι νεαροί άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά φαίνονται να δείχνουν το σήμα της νίκης κατά το πέρασμά τους στην Ελλάδα. Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι: “Ακολουθώντας την συνοριογραμμή στην κοίτη του ποταμού, κατεβαίνουν μέχρι το Μικρό Δέρειο. Εκεί μπαίνουν μέσα στο χωριό, προκειμένου να συνεχίσουν την δύσκολη διαδρομή που οδηγεί στις Σάπες”.

Μάθαμε λοιπόν ότι ο ποταμός Έβρος είναι στα… ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τον ακολουθούν για να φτάσουν και να μπουν μέσα στο Μικρό Δέρειο. Μόνο που στο συγκεκριμένο χωριό αποφεύγουν να κατευθύνονται λαθρομετανάστες επειδή υπάρχουν μπλόκα Συνοριοφυλάκων. Στο Μεγάλο Δέρειο πηγαίνουν και από εκεί στα άλλα χωριά του ορεινού όγκου”, αλλά όταν οι απεσταλμένοι των αθηναϊκών ΜΜΕ πιστεύουν ότι έκαναν τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία επειδή βρήκαν ένα-δυο ΒΙΝΤΕΟ από τα δεκάδες που κυκλοφορούν και “ανεβάζουν” οι Εβρίτες που βλέπουν μπροστά τους καθημερινά καιρό τώρα λαθρομετανάστες ή νομίζουν ότι ο ποταμός Έβρος ρέει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τότε όλα γίνονται. Κι είναι μόνο η αρχή των εξελίξεων με το θέμα του Αφγανιστάν. Υπομονή να έχουμε οι Εβρίτες, γιατί θα ακούσουμε και θα δούμε πολύ χειρότερα ‘σημεία και τέρατα” στις τηλεοράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ