Βατερλό για Νοσηλευτική Διδυμοτείχου (εισάγονται μόλις 28 φοιτητές) και Δασολογία Ορεστιάδας (21 φοιτητές)

Βατερλό για Νοσηλευτική Διδυμοτείχου (εισάγονται μόλις 28 φοιτητές) και Δασολογία Ορεστιάδας (21 φοιτητές)

-Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν όσα έγραφε μήνες τώρα το Evros-news.gr για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όταν άλλα τοπικά ΜΜΕ…πανηγύριζαν

-Μόνο ΕΝΑΣ από το Γενικό Λύκειο στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου από τους φετινούς υποψήφιους!!!

Βατερλό για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, αποτέλεσαν οι σημερινές ανακοινώσεις των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, αφού θα υποδεχθούν ελάχιστους φοιτητές σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων που είχε ανακοινωθεί.

Δυστυχώς το Evros-news.gr και το επαναλαμβάνουμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ σε όσα επισημαίναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα που ανακοινώθηκαν οι αριθμοί εισακτέων, μου μάλιστα για τις δυο Σχολές της Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ήταν αυξημένοι, αφού η Κυβέρνηση δεν έκανε πίσω στην εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τότε και με αφορμή τους… πανηγυρισμούς τοπικών ΜΜΕ της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα του thrakinea-.gr και του ιδιοκτήτη του Γιάννη Τομαδάκη, υπαλλήλου της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας, ότι τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και Περιβάλλοντος αναβαθμίζονται γιατί αυξήθηκε ο αριθμός πρωτοετών που θα υποδεχθούν, γράφαμε στις 17 Μαίου 2021:

Ορεστιάδα: “Δώρον-άδωρον” η αύξηση των εισακτέων στα δυο Πανεπιστημιακά Τμήματα -Κίνδυνος να έρθουν λιγότεροι φέτος

Το αποτέλεσμα; Ενώ ανακοινώθηκαν 235 για την Δασολογία και 350 για το Αγροτικής Ανάπτυξης, ξέρετε πόσοι εισάγονται από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΣΠΕΡΙΝΑ και 10%;

  • Στο Τμήμα Δασολογίας: 21 και
  • στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης: 71

Φυσικά το συγκεκριμένο ΜΜΕ θέλησε να δημιουργήσει τότε κλίμα ευφορίας, επειδή ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης νόμιζε ότι του κάνουμε “πόλεμο” αναδεικνύοντας το Evros-news.gr την ωμή πραγματικότητα με βάση όσα μας έλεγαν οι άνθρωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, αντί να διεκδικήσει και να αντιδράσει έντονα προς το υπουργείο Παιδείας ζητώντας ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ τουλάχιστον φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αυτός όπως και για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, επέλεξε να είναι το… καλό παιδί για την Κυβέρνηση. Μάλιστα όταν συγκεκριμενοποιήθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής, επανήλθαμε γράφοντας:

Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής: Ανακοινώθηκαν και Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, Σχολές Ορεστιάδας, κινδυνεύουν να υποδεχθούν ελάχιστους φοιτητές

Οι εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους που εκφράζαμε, αλλά και τις επισημάνσεις των Πανεπιστημιακών που έβλεπαν το… κακό να έρχεται για την περιοχή μας.

Τραγικές εξελίξεις στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, όπου συνολικά εισάγονται 28 φοιτητές, από τους οποίους μόνο 1, όπως το διαβάζετε, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ από το Γενικό Λύκειο και 13 από τα ΕΠΑΛ. Οι υπόλοιποι 14 ως τους 28, είναι από τα δυο προηγούμενα χρόνια, 2019 και 2020. Με δεδομένο όμως ότι συνήθως το 50%, δηλαδή οι μισοί από τους πρωτοετείς παίρνουν συνήθως μεταγραφή με διάφορες αιτίες, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν λιγότεροι από 15 πρωτοετείς στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου. Η απαξίωση δηλαδή στην πράξη για το Παράρτημα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό πρέπει ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ από τους 28 πρωτοετείς στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου.

Να επισημάνουμε ότι για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου είχαν αρχικά ανακοινωθεί ότι θα εισαχθούν 125 άτομα και μειώθηκαν στα 102. Τελικά εισάγονται, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μόνο 28. Στη Νοσηλευτική Θεσσαλονίκης από τους 101 που ανακοινώθηκε πως θα εισαχθούν, όλες οι θέσεις και οι 101 καλύφθηκαν από το Γενικό Λύκειο. Ποιος να έρχονταν άλλωστε στο Διδυμότειχο, όταν τα δυο Τμήματα του ίδιου Πανεπιστημίου, του ΔΙ.ΠΑ.Ε είχαν τον ίδιο συντελεστή εισαγωγής, το 1;

Τα επισημαίναμε από το Evros-news.gr όλα αυτά και τα γράφαμε, αλλά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου έβγαινε στο φιλικό του ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης και έλεγε ότι κινδυνολογούμε. Μόνο που δεν τα λέγαμε μόνο εμείς. Ο Κώστας Βαφειάδης, Καθηγητής στην Σχολή και επικεφαλής της τα τελευταία χρόνια, τα ίδια έλεγε τον Ιούλιο εκφράζοντας έντονο προβληματισμό και φόβους:

Βαφειάδης: “Φοβάμαι πολύ, ότι δεν θα έχουμε πρωτοετείς φοιτητές στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου”

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η εμμονή του υπουργείου Παιδείας, της υπουργού Νίκης Κεραμέως και του αρμόδιου υφυπουργού Άγγελου Συρίγου για στήριξη των ακριτικών Πανεπιστημίων και των Σχολών του Έβρου, αποδεικνύονται… κούφια λόγια.