Έβρος: Ηχηρή απουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς

Έβρος: Ηχηρή απουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και σε περιοχές της Αττικής και απώλειες περιουσιών, δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και στο νομό Έβρου.

Δήμοι, σύλλογοι, οι δυο Μητροπόλεις, διάφοροι φορείς, όχι μόνο απηύθυναν ένα απλό κάλεσμα στον κόσμο να συμβάλλει στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και να καταθέσει χρήματα σε διάφορους λογαριασμούς ή στους εράνους που πραγματοποιήθηκαν. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της βοήθειας προς τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και τις ζωοτροφές που στάλθηκαν στους κτηνοτρόφους από συναδέρφους τους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για κάλυψη των άμεσων αναγκών τροφής για τα ζώα, αφού οι πυρκαγιές κατέκαψαν τα πάντα.

Ο δήμος Σουφλίου συγκέντρωσε βοήθεια για τους πυρόπληκτους, μαζί με την Δημοτική Ενότητα Τυχερού, συγκέντρωσαν βοήθεια που μετέφερε δωρεάν η ACS Διδυμοτείχου. Στην Ορεστιάδα βοήθεια συγκέντρωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Λύκειο Ελληνίδων, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σαγήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Βύσσας, στο Διδυμότειχο η Εθελοντική Ομάδα “ΑποΔΙΔω” σε συνεργασία με τον δήμο Διδυμοτείχου, οι Μητροπόλεις Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου, στην Αλεξανδρούπολη το Επιμελητήριο Έβρου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαγίας “Μέγας Αλέξανδρος” και πολλοί ακόμα σε όλο τον Έβρο.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο μεγαλύτερος του νομού Έβρου και της Θράκης που ήταν σε όλα αυτά; Τι έκανε; Έβγαλε απλά μια ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αλεξανδρούπολης και Φερών, ώστε να συνδράμουν τους πυρόπληκτους συναδέλφους τους στη Βόρεια Εύβοια, συγκεντρώνοντας ζωοτροφές. Ως εκεί… αναλώθηκε η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, για τους κατεστραμμένους από την τεράστιες πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και θεώρησαν ότι… έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνπατριώτες μας. Καμιά ενέργεια ή πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κανένα κάλεσμα στους δημότες της μεγαλύτερης πόλης του νομού να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν και φυσικά καμιά πρωτοβουλία μεταφοράς της βοήθειας που συγκεντρώθηκε.

Ίσως δεν βρήκαν χρόνο ο κ.Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του, από την παρουσία τους σε διάφορες ημερίδες που πληρώνει ο δήμος, όπως αυτή που “ξέθαψαν” από την πολιτική ναφθαλίνη και κάλεσαν τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Πεταλωτή. Κι ακόμη, απ’ τις συνεχείς παρουσίες τους σε συναυλίες που χρηματοδότησε αδρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή με τον Γιώργο Περρή που μας τον παρουσίασαν ως νέο… Νταλάρα.

Έμεινε στα υπόγεια του Πολυκοινωνικού

βοήθεια για τους πληγέντες του “Ιανού”;

Η απουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης ήταν λοιπόν ηχηρή σε μια ακόμα καταστροφή περιοχών της χώρας μας, ενώ θα έπρεπε αυτός να… δίνει το παράδειγμα στο νομό Έβρου. Άλλωστε και πέρυσι δεν έκανε καμιά ενέργεια να συγκεντρώσει βοήθεια για τους πληγέντες από την κακοκαιρία “Ιανός” σε περιοχές της Θεσσαλίας και κυρίως της Καρδίτσας. Ευτυχώς που ο Σύλλογος Κυριών Αλεξανδρούπολης συγκέντρωσε βοήθεια και ανέλαβε μάλιστα να την μεταφέρει δωρεάν η μεταφορική εταιρεία ΔΙΜΕΤ του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μυτιληνού.

Ελπίζουμε αυτό που μάθαμε από εργαζόμενους του δήμου, ότι Σύλλογος της περιοχής Αλεξανδρούπολης συγκέντρωσε επίσης βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα και την παρέδωσε στο Πολυκοινωνικό του δήμου, επειδή δεν είχε τον τρόπο και την οικονομική δυνατότητα να την μεταφέρει ή δεν γνώριζαν οι άνθρωποι του σε ποιόν να αποτανθούν στις πληγείσες περιοχές, αλλά αυτή δεν στάλθηκε. Παρέμεινε στα υπόγεια του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η Πρόεδρος του Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, που συχνά-πυκνά επικαλείται τις… ευαισθησίες της, το γνωρίζει αλήθεια αυτό;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*