Ζαμπούκης: Άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση (24.371 €), σε εταιρεία για την οποία κατηγορούσαν τον Λαμπάκη!!!

Ζαμπούκης: Άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση (24.371 €), σε εταιρεία για την οποία κατηγορούσαν τον Λαμπάκη!!!

Πως το λέει σε ποίημα του ο Κώστας Βάρναλης; “Πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος”; Ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και το… πάρτι συνεχόμενων απ’ ευθείας αναθέσεων του σε συγκεκριμένη εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την εταιρεία της Θεσσαλονίκης “LEVER – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.”, του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, για την οποία προεκλογικά η παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής κατηγορούσε τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Κι αυτό είχε γίνει με αφορμή απ’ ευθείας αναθέσεις που έκανε σε αυτήν ο τότε Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός. Μάλιστα η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας από την τότε δημοτική αρχή Λαμπάκη, είχε γίνει μια από τις “σημαίες” της αντιπολιτευτικής ρητορικής της παράταξης του Γιάννη Ζαμπούκη, ενώ το Evros-news.gr είχε δημοσιεύσει την εμπλοκή που είχε παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2018 με το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου να κρίνει μη νόμιμη δαπάνη επί Προεδρίας Βαμβακερού στο Πολυκοινωνικό την ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου: Μη νόμιμη δαπάνη επί Προεδρίας Βαμβακερού απ’ το Πολυκοινωνικό

Επίσης, στενός συνεργάτης του υποψήφιου τότε δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, είχε προχωρήσει και σε λεπτομερή έρευνα για ανάλογες δουλειές που ανέλαβε η εταιρεία αυτή σε διάφορους δήμους της βόρειας Ελλάδας. Τώρα, ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης, φαίνεται ότι την “βάφτισε” στην… Κολυμβήθρα του Σιλωάμ (ο νονός μαθαίνουμε ότι είναι άλλος, ο στενός συνεργάτης του και Γενικός Γραμματέας του δήμου Γιάννης Μπόγδης), όπως έκανε και με άλλες περιπτώσεις εταιρειών που κατηγορούσε επί Λαμπάκη. Όπως τη DASTERI Systems του έργου ηλεκτροφωτισμού LED άνω των 3 εκατ. ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με τον εκ των ιδιοκτητών της οποίας Γιάννης Δαστερίδη φωτογραφήθηκε σε παγκάκι ενός μικρού πάρκου της Αλεξανδρούπολης, επειδή έκανε δωρεά 3 φωτιστικών σωμάτων  που η αξία τους δεν ξεπερνάει τις 2.000 ευρώ!!! Στην… Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και η εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη και μένει να δούμε ποια άλλη… έχει σειρά.

Όσον αφορά λοιπόν την LEVER – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε., μετά τις 3 απ’ ευθείας αναθέσεις τον περασμένο Μάιο με συνολικό ποσό 6.200χ3=18.600 ευρώ, της έδωσε με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ άλλες 24.371,64 ευρώ με μια απόφαση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Οι δήμαρχοι αλλάζουνε, αλλά η εταιρεία… LEVER μένει – Τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις του Γ.Ζαμπούκη

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 24 Αυγούστου 2021:

“Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου μέσω παροχής εμπειρογνωμοσύνης, στην εταιρεία LEVER – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε., 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43, 54627, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, έναντι του ποσού των 24.371,64 €”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ ΣΕ LEVER-ΣΑΜΑΡΑΣ

Το προηγούμενο επιχειρηματικό σχέδιο πάντως, επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, το είχαν συντάξει στο μεγαλύτερο μέρος του οι υπηρεσίες του δήμου για την περίοδο 2013-2018 και μόνο για ένα μικρό μέρος ζητήθηκε η βοήθεια εξωτερικού συμβούλου. Μια εταιρεία και τότε της Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε, αλλά το ποσό που πήρε δεν ξεπέρασε τις 2.000 ευρώ. Αλήθεια, τώρα οι υπηρεσίες του δήμου  με τους τόσους υπαλλήλους, δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και αν απαιτούνταν μα μικρή βοήθεια να την ανέθετε στην LEVER – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε απ’ ευθείας ο Γιάννης Ζαμπούκης; Χωρίς φυσικά να διατεθούν πάνω από 24.000 ευρώ; Αλλά όταν… ξοδεύεις αβέρτα τα χρήματα των δημοτών για αχρείαστες ημερίδες καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, μόνο και μόνο για την προσωπική σου προβολή, σιγά μην ασχοληθείς με τέτοιες… μικρολεπτομέρειες.

Να ξεκαθαρίσουμε φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε, ότι είναι γνωστό πως απ’ ευθείας ανάθεση ως το ποσό των 20.000 χωρίς ΦΠΑ για υπηρεσίες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΗ. Το θέμα όμως είναι, με δεδομένη την στάση της δημοτικής παράταξης Ζαμπούκη προεκλογικά, πόσο… ηθικό είναι. ΚΙ επειδή ξέρουμε πως σε στενό συνεργάτη του σημερινού δημάρχου αρέσει να χρησιμοποιεί φράσεις, αποφθέγματα αλλά και αποσπάσματα Ελλήνων λογοτεχνών στις διάφορες αναρτήσεις του, κλείνουμε όπως αρχίσαμε. Με την φράση που αναφέρει σε ποίημα του ο Κώστας Βάρναλης; “Πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος”… Γιάννη Ζαμπούκη.