Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρωσε 25.000 ευρώ, για το ξενοδοχείο της εθνικής βόλεϊ που προετοιμάστηκε εδώ!!!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρωσε 25.000 ευρώ, για το ξενοδοχείο της εθνικής βόλεϊ που προετοιμάστηκε εδώ!!!

Το ποσό των 25.203,69 ευρώ πλήρωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τα έξοδα διαμονής της εθνικής ομάδας βόλεϊ Ανδρών στην πόλη όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, από 8 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Ένταλμα Πληρωμής με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2021 που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό στο ξενοδοχείο “ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ” της οικογένειας Παλακίδη, για την διαμονή των αθλητών, προπονητών και συνοδών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βόλεϊ, για διάστημα ενός μήνα. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Ευρωβόλεϊ (1-19 Σεπτεμβρίου 2021), προετοιμάστηκε στην Αλεξανδρούπολη εν όψει των αγώνων του Α’ ομίλου που θα φιλοξενηθούν στην Κρακοβία της Πολωνίας και ο δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα για αυτό τον ένα μήνα της προετοιμασίας των παικτών του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΟΛΕΪ

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις 8 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, οι διεθνείς μας έκαναν προπονήσεις για φυσική κατάσταση στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” και ασκήσεις τεχνικής και τακτικής στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Ούτε φιλικά παιχνίδια έδωσαν με κάποιον από τους συλλόγους βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης, ούτε φυσικά διοργανώθηκε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας, μια και λόγω κορονοϊού όλα αυτά έχουν απαγορευθεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν οργανώθηκε καν κάποια συνέντευξη.

Η εθνική βόλεϊ των Ανδρών δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Αλεξανδρούπολη. Το έκανε και το 2017, αλλά και το 2018. Τότε ήταν η δημοτική αρχή Λαμπάκη που την φιλοξένησε, αλλά υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Το καλοκαίρι του 2018, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας κατακτήσει λίγο νωρίτερα το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα της Ισπανίας, βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου ξεκινώντας την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2019. Στις 12 Ιουλίου 2018 ξεκίνησε τις προπονήσεις και αποχώρησε στις 22 Αυγούστου. Στο διάστημα όμως αυτό έδωσε φιλικά παιχνίδια αλλά και δύο επίσημα ματς για τον όμιλο πανηγυρίζοντας ισάριθμες νίκες και βάζοντας τις βάσεις για την επιστροφή της σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ μετά από 10 χρόνια. Τις προσπάθειες αυτές τις απόλαυσαν και τις στήριξαν οι φίλαθλοι του Έβρου που είναι γνωστό πως αγαπούν πολύ το βόλεϊ.
Αυτό το καλοκαίρι, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ξόδεψε από χρήματα των δημοτών πάνω από 25.000 ευρώ και… γλίτωσε από τα έξοδα την Ελληνικό Ομοσπονδία Βόλεϊ (ΕΟΠΕ), αλλά στην πόλη δεν έγινε το παραμικρό. Τι εννοούμε;

  • Ούτε καν μια συνέντευξη Τύπου για την παρουσία της εθνικής Ανδρών δεν διοργάνωσε η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.
  • Το μόνο που έγινε, ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον δήμαρχο κ.Ζαμπούκη, όπου παρών ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θόδωρος Βουρδόλης, για να βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες όλοι μαζί.
  • Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, κ. Ειρήναρχος Κεμανετζής, ο Αλεξανδρουπολίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριος Γκιούρδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλους, ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Πετρέας και οι διεθνείς αθλητές Γιώργος Παπαλεξίου, Σπύρος Χανδρινός.

  • Όλοι τους ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιδήμαρχο Θόδωρο Βουρδόλη για την βοήθεια και συμπαράσταση στην εθνική βόλεϊ και τους τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες της Ομοσπονδίας. Αναμενόμενα όλα αυτά, όταν ο δήμος κάλυψε όλα τα έξοδα προετοιμασίας για ένα μήνα και τα γλίτωσε η ΕΟΠΕ.
  • Ο κ.Ζαμπούκης στις δηλώσεις του, τόνισε ότι: “Θέλουμε η παρουσία της Εθνικής στην πόλη μας να τονώσει το ενδιαφέρον, με την έννοια ότι οι νέοι και οι νέες αθλητές της Αλεξανδρούπολης που ασχολούνται με το βόλεϊ θα έρθουν σε επαφή με την εθνική ομάδα”.
  • Πως θα γινόταν όμως αυτό, όταν δεν διοργανώθηκε κάποια… ημέρα συνάντησης και γνωριμίας των μικρών παιδιών που ασχολούνται με το βόλεϊ σε διάφορους συλλόγους της πόλης, με τους διεθνείς μας;
  • Η Αλεξανδρούπολη τα παλαιότερα χρόνια που φιλοξενούσε την εθνική, εκπροσωπούνταν στην κορυφαία κατηγορία του αθλήματος. Τώρα ούτε και αυτό συμβαίνει.

Εν κατακλείδι. Ποια ήταν η… υπεραξία και ποια η προβολή της πόλης ή ποιο το έστω και μικρό ανταποδοτικό όφελος, όταν ο δήμος διέθεσε 25.000 ευρώ για να πληρώσει τον ένα μήνα προετοιμασίας της εθνικής βόλεϊ Ανδρών. Όταν τα χρήματα αυτά μπορούσε να τα διαθέσει σε τουλάχιστον 10 σωματεία όχι μόνο του βόλεϊ αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων, δίνοντας μια σημαντική “ανάσα” στους παράγοντες τους που λόγω κορονοϊού είναι σε απόγνωση;

Η παρουσία της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Ανδρών επί ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και η πόλη δεν ωφελήθηκε τίποτα. Μόνο οι φωτογραφίες του δημάρχου κ.Ζαμπούκη… έμειναν και φυσικά οι δημόσιες σχέσεις με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Θόδωρου Βουρδόλη, που ως γνωστόν ανήκει στο σωματείο του Βόλεϊ Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.