Σταύρο Κελέτση… χάσαμε – Τζάμπα… έραβε κοστούμι υφυπουργού ο βουλευτής Έβρου – Κανένας Θρακιώτης στη νέα Κυβέρνηση

Κανένας βουλευτής από το νομό Έβρου αλλά και την Θράκη γενικότερα, δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στη νέα Κυβέρνηση που ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια… αναπροσαρμογή του κυβερνητικού σχήματος, που έγινε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης που θεωρούνταν σίγουρος για μια θέση υφυπουργού, αφού όπως έγραψε το Evros-news.gr θα επιβραβεύονταν για την στάση του στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου λειτουργούσε κόντρα στις απόψεις των Εβριτών ως… Γραφείο Τύπου του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τελικά έμεινε με το… κοστούμι στο χέρι. Γιατί και ο ίδιος με τους συνεργάτες του ετοιμάζονταν και το έλεγαν ξεκάθαρα ότι μπαίνει στην Κυβέρνηση, ενώ και δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ το  έφερναν ως υποψήφιο για μια θέση υφυπουργού.

Για τους άλλους βουλευτές Έβρου, ο πρώτος σε ψήφους Τάσος Δημοσχάκης έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει θέση επειδή είναι γνωστό ότι ο κ.Μητσοτάκης… δεν τον εκτιμάει ιδιαίτερα, ενώ ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος αποκλείονταν λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Μεγάλη έκπληξη η υπουργοποίηση στο αναβαθμισμένο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας του πρώην υφυπουργού επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος από Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δέχθηκε να υπογράψει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνολικά, η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Χάρη Θεοχάρη, αλλά και η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας υπό τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη χαρακτηρίζουν τον ανασχηματισμό. Υπουγός Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης, ενώ στο Τουρισμού μετακινείται ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υπουργείο Υγείας καθήκοντα υφυπουργού αναλαμβάνει η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:
1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ