Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: ΥπερΑντιδήμαρχος (και Οικονομικών) η Ε.Ιντζεπελίδου – Νέοι Αντιδήμαρχοι Σεφεριάδης, Σεραφειμίδης, τέλος Κυζιρίδης, Αραμπατζής

Αλεξανδρούπολη ΤΩΡΑ: ΥπερΑντιδήμαρχος (και Οικονομικών) η Ε.Ιντζεπελίδου – Νέοι Αντιδήμαρχοι Σεφεριάδης, Σεραφειμίδης, τέλος Κυζιρίδης, Αραμπατζής

Κοσμογονικές αλλαγές ανακοίνωσε στον δήμο Αλεξανδρούπολης πριν από λίγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, σε σύσκεψη που συγκάλεσε με τους Αντιδημάρχους του.

Συγκεκριμένα, αλλάζουν όλα σε αρκετές από τις Αντιδημαρχίες, με την δημιουργία νέων και την ανάθεση σε αυτές αρμοδιοτήτων που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα, ενώ όσον αφορά τα πρόσωπα, ενισχυμένη πάρα πολύ βγαίνει η Ελένη Ιντζεπελίδου. Εκτός από Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης, αναλαμβάνει πλέον και τις αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Οικονομικών (καταργείται ως αυτόνομη), στην θέση του μέχρι τώρα Γιώργου Κυζιρίδη που απομακρύνεται.

Παραμένουν στις θέσεις τους χωρίς καμιά αλλαγή αρμοδιοτήτων:

  • Ο Δημήτρης Κολγιώνης ως Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα (φαίνεται δεν ευοδώθηκε ο… διεμβολισμός της παράταξης Μυτιληνού μέσω Κώστα Δουνάκη)
  • Ο Θοδωρής Βουρδόλης ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας (του αφαιρείται η φιλοζωία).

Τέλος ο Κ.Αραμπατζής. Ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης

αναλαμβάνει αρμοδιότητες μεγάλων έργων, μελετών

Καταργείται η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και αποχωρεί ο μέχρι τώρα αρμόδιος Κυριάκος Αραμπατζής, αφού ποτέ ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δεν μπόρεσε να αποδεχθεί πως παρά το νεαρό της ηλικίας του τα κατάφερε ικανοποιητικά στον δύσκολο αυτό τομέα. Μάλιστα τις σοβαρές αρμοδιότητες που αφορούν διαχείριση των μεγάλων έργων, τις μελέτες και τους Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, τα παίρνει ως αρμοδιότητες ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Με ότι αυτό σημαίνει.

Παραμένει στην θέση του ο Ηλίας Δαστερίδης, αλλά στην θέση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου που υπάρχει ως τώρα, δημιουργείται μια καινούργια με τίτλο: Αντιδημαρχία Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, η οποία θα διαχειρίζεται τον όρχο των οχημάτων, την λειτουργία της ΜΕΑ όταν αυτή αρχίσει να λειτουργεί και τα απορριμματοφόρα καθαριότητας. Οπότε, μπορεί να αφήνονταν όλο αυτό το διάστημα να διαρρέει πως μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλλει πριν από καιρό, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη κάποιες… φωτογραφίες και πόσο μεγάλο ρόλοο αποδεικνύεται ότι έπαιξαν τελικά.

Νέοι Αντιδήμαρχοι Σεφεριάδης, Σεραφειμίδης

Θέσεις νέων Αντιδημάρχων, καταλαμβάνουν δύο νέα πρόσωπα.

Ο Σάββας Σεφεριάδης που ανεξαρτητοποιήθηκε από την δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και θα αναλάβει:

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, με αρμοδιότητες τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, την αγροτική οδοποιία, το πράσινο και τα πεζοπόρα τμήματα της Καθαριότητας.

Δημιουργείται επίσης Αντιδημαρχία Πολεοδομίας με αρμοδιότητες την Πολεοδομία, τα ΣΒΑ, τα ΣΦΥΟ (σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων) και την δημοτική περιουσία και νέος Αντιδήμαρχος θα είναι ο Αναστάσιος Σεραφειμίδης, που προέρχεται από την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” η οποία μετά την σύμπραξη με την παράταξη της δημοτικής αρχής απορροφήθηκε. Έτσι εκπροσωπείται στις Αντιδημαρχίες, αφού στη θέση του κ.Αραμπατζή που απομακρύνθηκε, μπαίνει ο κ.Σεραφειμίδης.

Αυτά για τις αλλαγές στις Αντιδημαρχίες, ενώ παραμένουν φυσικά ανοιχτά τα θέματα του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ και του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ. Είναι φανερό ότι μετά την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης επιχειρεί τόσο με… δοκιμές αλλαγές όσο και αλλαγές προσώπων, να βελτιώσει την κατάσταση και να δώσει έναν σωστό βηματισμό στην δημοτική του αρχή. Μόνο που δεν αντιλαμβάνεται πως το πρόβλημα δεν είναι η απόδοση των Αντιδημάρχων ή τουλάχιστον μόνο αυτή, αλλά ο ίδιος προσωπικά και ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί, όπως και η νοοτροπία του.