Η Ρωσία συγχαίρει την Τουρκία για Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την Σμύρνη: “Σας στηρίξαμε”

Η Ρωσία συγχαίρει την Τουρκία για Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και την Σμύρνη: “Σας στηρίξαμε”

Συγχαρητήρια στην Τουρκία για την Μικρασιατική καταστροφή της Ελλάδας το 1922 και τα όσα τραγικά συνέβησαν για τον ελληνισμό στην Σμύρνη, έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 99 χρόνων.

Τα… ορθόδοξα αδέρφια μας, το… ξανθό γένος που κάποιοι διαχρονικά πίστευαν ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας, μέσω της πρεσβείας τους στην Τουρκία, πανηγυρίζουν και αυτοί για τη νίκη του Κεμάλ κατά της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι την στήριξαν: «Συγχαρητήρια για την νίκη στην οποία σας στηρίξαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία.

Δεν περιορίστηκε δηλαδή να συγχαρεί τυπικά την Τουρκία για την εθνική της εορτή στις 30 Αυγούστου, αλλά  ανάρτησε και μια  φωτογραφία από το μέτωπο στη Μικρά Ασία, όπου στις 30 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός νίκησε τον ελληνικό και σημειώνει ότι, στο πλευρό του Κεμάλ Ατατούρκ, στη μάχη που ηττήθηκαν οι Έλληνες, στεκόταν ο Ρώσος (Σοβιετικός) πρεσβευτής Σεμιόν Αράλοφ.

Όλα αυτά την στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε νέες προκλητικές δηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 99 χρόνων από την επικράτηση των τουρκικών στρατευμάτων στη Σμύρνη.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μια νίκη ισάξια του Ματζικέρτ, ενώ τόνισε πως ο Κεμάλ και ο στρατός του έσυραν τον εχθρό μέχρι την Σμύρνη, αφού όπως δήλωσε τα εξής: «Ο ηρωικός στρατός μας κατάφερε να σύρει τον εχθρό από το κέντρο της ανατολιάς μέχρι την Σμύρνη σε σύντομο χρονικό διάστημα 14 ημερών υπογράφοντας μια σπάνια ιστορική επιτυχία. Τη νίκη των δυνάμεων μας εναντίον των ελληνικών δυνάμεων, που είχαν την υποστήριξη των ισχυρότερων χωρών της εποχής την θεωρούμε ως μια νέα εκδήλωση της νίκης της μάχης του Ματζικέρτ.